Nationale Zor­g­in­no­va­tie­prijs 2024

Nationale Zor­g­in­no­va­tie­prijs 2024 kiest Zorg & ict als groot podium voor uitreiking prijs

Deel

Gekopieerd

Nationale Zor­g­in­no­va­tie­prijs 2024 kiest voor grote podia

Zorginnovatie.nl zet met de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 een nieuwe stap. De winnaars nemen op 10 april volgend jaar hun prijs in ontvangst op het hoofdpodium van Zorg & ict, het grootste health tech event van Nederland. De finalisten pitchen enkele weken eerder tijdens het Health Valley Event in Nijmegen. De finale én de uitreiking van de Nationale Zorginnovatieprijs worden hiermee grootser dan ooit.

Het blijft voor zorgondernemers een uitdaging om hun bedrijf daadwerkelijk tot een succes te maken, ook al hebben ze hun innovatie al uitgebreid getest en op de markt gebracht. Om deze ondernemers te stimuleren, reikt Zorginnovatie.nl in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit voor de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase. Deelnemers maken kans op de vakjuryprijs ter waarde van 10.000 euro en op de publieksprijs ter waarde van 5.000 euro. Daarnaast krijgen ze begeleiding bij de verdere ontwikkeling van hun innovatie.

Inschrijven kan tot 4 januari

Inschrijven kan vanaf 1 november 2023. De inschrijving sluit op 4 januari 2024 om 12:00 uur. Daarna organiseren de regiopartners van Zorginnovatie.nl voorrondes tijdens de Slimme Zorg Estafette (29 januari tot en met 23 februari 2024). De winnaars van deze regionale voorrondes presenteren zichzelf op de beursvloer tijdens het Health Valley Event 2024 op 21 maart in Nijmegen en betreden hier het podium voor hun pitch ten overstaan van de vakjury.

Alle regiowinnaars krijgen tijdens de Dutch Health Week een stand op de beursvloer van Zorg & ict. Daar kunnen ze hun innovatie delen met duizenden bezoekers aan het event. Kortom: de finalisten krijgen drie dagen lang exposure en mogelijkheden om te netwerken met professionals. Mét een feestelijk hoogtepunt: de bekendmaking van de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 op 10 april op het hoofdpodium van Zorg & ict. Dit event vindt plaats van 9 tot en met 11 april bij Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

De winst van winnen

De eerste winst valt te behalen in de regio. De deelnemers gaan in de voorrondes het podium op en komen in contact met dé zorgvernieuwers uit de regio. Een mooie start om meer naamsbekendheid te genereren.

Bart Geerts, Healthplus.ai (regiowinnaar Noord-Holland, 2023): “Deelname aan de Nationale Zorginnovatieprijs zorgde niet alleen voor veel erkenning, maar was ook een prachtige kans om toekomstige klanten en partners te ontmoeten. Door ons succes in de regionale voorronde hebben meer mensen ons kunnen vinden.”

In 2023 bekroonde de vakjury Huisartsen van Nederland. Momo Medical ging er vandoor met de publieksprijs. Winnaars van eerdere jaren hebben inmiddels gemerkt dat de prijs veel meer oplevert dan alleen de cheque. Reinoud Wouters (HelpSoq), winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022: ”Na het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs kom je eindelijk met de juiste mensen aan tafel. Het levert toegang tot een markt die je nog niet begrijpt en daardoor in een korte tijd heel goed leert kennen.”

“Meedoen aan deze prijs kan je in één jaar tijd zo veel opleveren,” aldus Nathalie Menningh, Community Manager Zorginnovatie.nl: “Grijp deze kans en schrijf je in. Wie weet sta jij straks met een cheque op het podium!”

Zorginnovatie.nl is een onderdeel van Health~Holland.

Bekijk video >

 

Gerelateerde artikelen