Meer tijd voor de zorg van patiënten en cliënten

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][column_text]In de snel veranderende en veeleisende wereld van de gezondheidszorg is tijd een waardevol bezit. Het verminderen van administratieve lasten en het efficiënt opstellen en beheren van documenten verlicht de werkdruk aanzienlijk en zorgt ervoor dat er meer tijd vrijgemaakt kan worden voor patiëntenzorg. De documentcreatie tool van DocSys helpt medewerkers in de zorg kostbare tijd te besparen en hun productiviteit te verhogen.

 

Efficiënte documentcreatie

Het creëren van documenten is een dagelijkse taak in de zorg. Van patiëntendossiers en behandelplannen tot rapporten en medische correspondentie, er zijn verschillende documenten die dagelijks moeten worden opgesteld. Normaal gesproken vereist dit proces veel handmatig werk, met het risico op fouten en tijdsverspilling.

Met de documentcreatie tool van DocSys maken zorgmedewerkers gebruik van gestandaardiseerde sjablonen en automatiseringstechnieken. DocSys biedt een intuïtieve gebruikersinterface waarmee je eenvoudig documenten kunt genereren door simpelweg de relevante informatie te importeren. De tool maakt gebruik van vooraf gedefinieerde sjablonen, waarin specifieke velden worden ingevuld op basis van de ingevoerde gegevens. Dit resulteert in nauwkeurige, consistente en professionele documenten in een fractie van de tijd die normaal nodig is.

Tijdswinst en nauwkeurigheid

Door het gebruik van sjablonen en automatisering kunnen documenten snel worden gegenereerd, waardoor je kostbare tijd bespaart. Deze tijdwinst vertaalt zich direct in meer beschikbare tijd voor patiëntenzorg, het voltooien van belangrijke taken en het verminderen van de algehele werkdruk.

Bovendien zorgt de gestandaardiseerde aanpak ervoor dat fouten en onnauwkeurigheden, die vaak voorkomen bij het handmatig opstellen van documenten, worden geminimaliseerd. Door het verminderen van het voortdurend aanpassen van de documenten en het verbeteren van de documentkwaliteit, draagt DocSys bij aan een hogere efficiëntie en verbeterde communicatie binnen de zorginstelling.

Integratie en aanpasbaarheid

DocSys kan naadloos worden geïntegreerd in bestaande IT-systemen en workflowprocessen. Het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie, inclusief het toevoegen van de juiste huisstijlelementen, aangepaste sjablonen en organisatiespecifieke informatie. Dit maakt het voor zorginstellingen mogelijk om de tool te implementeren zonder grote aanpassingen in hun bestaande infrastructuur. Bovendien biedt DocSys regelmatig updates en ondersteuning, waardoor de tool voortdurend wordt verbeterd en aangepast aan de veranderende behoeften binnen de zorgsector.

Veiligheid en naleving

In de zorgsector is gegevensbeveiliging en naleving van de wet- en regelgeving hierover van essentieel belang.

De documentcreatie tool voldoet aan de hoogste normen op het gebied van gegevensbeveiliging en privacybescherming. DocSys is NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd en dat betekent dat de medische gegevens alleen toegankelijk zijn voor de daarvoor bevoegde personen, dat de gegevens die getoond worden altijd correct en actueel zijn en dat gevoelige informatie veilig wordt behandeld.

Om ervoor te zorgen dat zorginformatie voor iedereen toegankelijk is, werd in 2018 door het ‘Informatieberaad zorg’ besloten de WCAG als standaard op te nemen in de basisinfrastructuur van de zorg. Alle documenten die via DocSys gecreëerd worden voldoen aan de richtlijnen van de WCAG. Daarnaast ondersteunt DocSys de naleving van regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere privacy voorschriften. Door het implementeren van de documentcreatie tool kunnen zorginstellingen voldoen aan de wettelijke vereisten en de privacy van patiëntgegevens waarborgen.

Tijdsbesparing en verhoging productiviteit

In een tijd waarin de gezondheidszorg steeds veeleisender wordt, biedt de documentcreatie tool van DocSys een waardevolle oplossing om tijd te besparen en de productiviteit te verhogen. Documenten kunnen snel en accuraat worden gegenereerd, wat resulteert in meer beschikbare tijd voor directe patiëntenzorg en het verminderen van de administratieve last.

Met functies voor integratie, aanpasbaarheid en gegevensbeveiliging voldoet de tool aan de unieke behoeften van de zorgsector en helpt het zorginstellingen om efficiënter te werken en tegelijkertijd te voldoen aan de regelgeving op het gebied van veilige gegevensbeheer van patiënten en cliënten.

Door te investeren in de documentcreatie tool van DocSys kunnen medewerkers in de zorg hun kostbare tijd optimaliseren, waardoor ze zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: het verlenen van hoogwaardige zorg aan hun patiënten en cliënten.

Bezoek DocSys op standnummer 01.A129.

[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][button button=”url:https%3A%2F%2Fevents.jaarbeurs.nl%2Fzorg-en-ict-2023%2Fbegin%3Fref%3Dartikel|title:Registreer%20voor%20gratis%20toegang|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen