Nationale Zorginnovatieprijs 2024: bekijk de finalisten

Deel

Gekopieerd

Zorginnovatie.nl reikt in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit. Bekijk hieronder de acht finalisten.

Flux Robotics

Flux Robotics ontwikkelde een magnetisch navigatiesysteem dat voerdraden door de aderen van een patiënt trekt. Bedenker Chris Heunis heeft een tip aan andere starters: “Het gaat op de eerste plaats om de patiënt, niet om de techniek.”
Lees het interview met  Christoff Heunis >>> 

Verne Health

Fysiotherapeut Jelle Heisen kwam vier jaar geleden op het idee voor de Chatbot Verne. Hij stelde zich tijdens de eerste lockdown voor hoe fysiotherapie er uit zou gaan zien als we voor altijd in lockdown zouden blijven.
Lees meer over de chatbot >>>

Valtes

Valtes is de derde van acht finalisten voor de Nationale Zorginnovatieprijs. Het bedrijf ontwikkelde een app ter ondersteuning van mantelzorgers. Of beter gezegd: voor mensen die ‘gewoon zorgen voor een ander’.
Lees hoe Erjen Derks mantelzorgers ondersteunt >>>

Gloovy Eco Gloves

Thijs Groenen en Matz van Noesel gingen op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor de grote hoeveelheden wegwerphandschoenen.  En vonden niets. Ze ontwikkelden dus de Gloovy Eco Gloves.
Meer over de hapklare oplossing met mega-impact >>>

Ellogon

AI kan veel sneller biomarkers bepalen dan een patholoog. Ellogon zet AI dus in om te voorspellen of immunotherapie effect gaat hebben bij individuele patiënten.
Minder kosten, meer kwaliteit van leven >>>

Corpus VR

Saaie oefeningen van de fysiotherapeut worden dankzij Corpus VR spannende games. Dat maakt oefenen leuk en volhouden eenvoudig.
Play to heal >>>

Juvoly

Dankzij spraakherkenning heeft de huisarts in de spreekkamer de handen vrij voor de patiënt. Na afloop belandt er automatisch een samenvatting in het dossier.
Innovatie maakt werk huisarts weer leuk >>>

Early Moves

Tegenwoordig is na drie maanden al te voorspellen of het bewegingsapparaat van een premature baby zich goed ontwikkelt. Dankzij Early Moves hoeven ouders niet meer met hun baby naar het ziekenhuis voor de metingen.
Groningse vinding verovert de wereld >>>

Zorginnovatie.nl reikt in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit voor de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase. Deelnemers maken kans op de vakjuryprijs ter waarde van 10.000 euro en op de publieksprijs ter waarde van 5.000 euro. De komende weken worden de acht finalisten bekendgemaakt. Ze pitchen tijdens het Health Valley Event op 21 maart hun zorginnovatie voor een deskundige vakjury. Stemmen voor de publieksprijs kan van 20 maart tot 3 april. De winnaars worden op 10 april bekendgemaakt tijdens Zorg & ict, onderdeel van Dutch Health Week. De finalisten krijgen tijdens dit event een plek op het Heart of Healthplein.

Bekijk dit artikel en meer op dutchhealthhub.nl

Gerelateerde artikelen