Programma

Het programma van Zorg & ict 2024 telde maar liefst 160 sessies en kwam tot stand  in nauwe samenwerking met onze kennispartners.

Nieuwsbrief Zorg & ict

Wil je als eerste nieuws ontvangen over vakevent Zorg & ict? Dat kan! Schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodra wij updates hebben sturen we je die graag toe!

Schrijf je in

Tech Mainstage

Je kon niet om de Tech Mainstage op de beursvloer van Zorg & ict 2024 heen! Hier deelden bekende keynote sprekers drie dagen lang hun kennis en visie over actuele thema’s en konden bezoekers tientallen leerzame en interessante sessies bijwonen.

Sessies door aanwezige exposanten en partners op Zorg & ict 2024

Exposanten aan het woord

Op Zorg & ict 2024 gaven  aanwezige exposanten een inkijkje in hun best practices en demonstreerden zij hun oplossingen die helpen de zorg te verbeteren en efficiënter te maken. En dat in maar liefst vijf verschillende Casestudy theaters!

 

Partnertheater 3

Het programma in dit theater stond bol van interessante sessies in nauwe samenwerking met toonaangevende partners. De actuele thema’s AI, databeschikbaarheid, cybersecurity, Health IoT, virtuele zorg en zorg op afstand kwamen uiteraard uitgebreid aan bod.

 

Zorg & ict 2024 heeft als centraal thema 'Fit for the future'. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van de laatste updates over het event.

In­spi­ra­tie­tour: Ouder worden 2040

De komende 20 jaar veroudert onze samenleving. Dat geeft kansen en uitdagingen voor de zorg van morgen. Tijdens deze guided inspiratietour gingen bezoekers van Zorg  ict 2024 met een expert op pad over de beursvloer van de drie vakevents Zorg & ict, Zorg & food en Zorg & facility. Hoe wordt de kracht van innovatie en digitalisering gecombineerd voor een toekomstbestendige zorg? Deelnemers ontdekten hoe slimme zorgtechnologie en revolutionaire zorgconcepten beter benut kunnen worden.

Deze inspiratietour kwam tot stand in samenwerking met BeBright.

Utrecht, Heart of Health-startupplein

Op het plein stonden de acht finalisten die kans maakten op de Nationale Zorginnovatieprijs. Deze jaarlijkse prijs werd voor het eerst tijdens Zorg & ict uitgereikt. Daarnaast ontmoetten de bezoekers op het plein twaalf startende, bevlogen ondernemers, die hun producten en ideeën toonden die bijdragen aan een toekomstbestendige zorg.

Het Utrecht, Heart of Health startupplein werd mede mogelijk gemaakt door ROM Regio Utrecht en Health~Holland.

Tech Theater: 'Samenwerken aan databeschikbaarheid'

VWS, Nictiz, VZVZ, NEN, MedMij en Zorginstituut Nederland hadden drie dagen lang een eigen programma in het Tech Theater ‘Samen werken aan databeschikbaarheid’. Inspirerende sprekers hebben hun publiek bijgepraat over gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de zorg.

 

ActiZ-VGN-WDTM innovatieprijs

ActiZ, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen veelbelovende startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de thuis- en ouderenzorg kunnen versnellen. Daarom organiseerden zij op donderdag 11 april 2024 tijdens Zorg & ict  een live pitch-competitie. Direct na afloop van de pitches vond het juryberaad plaats en werd de winnaar van de ActiZ-VGN-WDTM innovatieprijs 2024, ondersteund door Anders Werken in de Zorg, bekendgemaakt!

 


Kennispartners Zorg & ict (editie 2024)


Mediapartners Zorg & ict (editie 2024)