Unieke samenwerking leidt tot vernieuwend hulpmiddel in de zorg: ikbeniris®

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][column_text]ikbeniris® is hét antwoord op frustratie door onnodig zoekwerk in de gezondheidszorg. Via een app op de mobiele telefoon of verrijdbare computer is precies te achterhalen waar de apparatuur of middelen zijn die dat op dat moment nodig zijn. De ikbeniris®-app is zeer gebruikersvriendelijk en laagdrempelig zodat ook minder digitaal ontwikkelde verpleegkundigen of andere zorgmedewerkers er goed mee uit de voeten kunnen.

De dienst ikbeniris® is ontstaan uit een mooie samenwerking tussen Improvement IT, Alltrack Medical en Deltics. Het is hét antwoord op de zoektocht naar manieren om ergernis bij zorgmedewerkers weg te nemen en ze daarbij meteen te voorzien van een eenvoudig overzicht. Met als ultieme doel: meer tijd voor de patiënt.

Een simpel voorbeeld uit de praktijk. Oncologieverpleegkundige Hetty: “Wij hebben soms een rolstoel nodig voor een patiënt. Dan kan het gebeuren dat we een paar afdelingen af moeten struinen om er één te vinden. Als ik via een simpele app meteen kan zien waar er één beschikbaar is, dan scheelt dat zeker.”

Talrijke mogelijkheden met track & trace

Dit is nog maar een eenvoudig praktijkvoorbeeld. Met iris® zijn de mogelijkheden enorm. Het basisidee achter iris® is een uitgekiend track- & tracesysteem. Alles dat met de iris®-sensor is gemerkt, wordt gevolgd binnen het systeem. Dat betekent nooit meer zoeken naar infuuspompen, tilbanden, glijzeilen of bedden, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Alles wordt real-time weergegeven in een heldere plattegrond.

Hoe breder iris® wordt ingezet, hoe groter de voordelen. Ook voor facilitaire medewerkers, inkopers, IT’ers en managers is iris® uitermate nuttig. Denk dan aan efficiënt voorraadbeheer, onderhoud en anti-diefstal. De minuscule sensor monitort alles en dat scheelt veel tijd, voorkomt frustratie en bespaart veel geld.

Niet alleen apparatuur kan worden uitgerust met de iris®-sensor, ook patiënten kunnen worden gemonitord. Zo weet een instelling meteen waar een verwarde of demente cliënt zich bevindt en kan worden ingegrepen wanneer dat nodig is.

Oplopend personeelstekort in de zorg

De gezondheidszorg in Nederland wacht een enorme uitdaging. Nu is er al een nijpend tekort aan personeel en dat zal volgens diverse onderzoeken alleen nog maar verder oplopen. Zo berekende het toonaangevende bureau Gupta Strategists dat er over tien jaar maar liefst 135.000 arbeidsplaatsen niet opgevuld kunnen worden in de zorg. Voor zorgorganisaties betekent dat nog beter nadenken over de inzet van mens en middelen.

De grote kracht van iris® is dat alles binnen één app of online platform gebeurt, waar medewerkers gemakkelijk toegang tot krijgen. Improvement IT, Alltrack Medical en Deltics brengen alle drie jarenlange specifieke ervaring mee als het gaat om implementeren van IT in logistieke processen en technologieën met daarnaast ook veiligheid als speerpunt. Waarbij nooit uit het oog mag worden verloren dat iedereen overweg moet kunnen met de laatste IoT-innovaties. Ongeacht opleiding of afkomst.

Deltics betrouwbare IT-partner in de zorg

Deltics is een graag geziene IT-partner in de gezondheidszorg. Of het nu het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is, het Zwolse Isala in of het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam: de ontwerpen en oplossingen voor netwerkinfrastructuren van Deltics worden bijzonder gewaardeerd. Deltics wil de verbindende factor zijn tussen IT, mensen en groei. Ambitieus, betrokken en ondernemend. Iedere dag weer. Meedenkend in oplossingen en producten, thuis in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo ondersteunen ze innovatie en digitale ambities van klanten.

Bezoek standnummer 01.E105 voor meer info over iris®.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][button button=”url:https%3A%2F%2Fevents.jaarbeurs.nl%2Fzorg-en-ict-2023%2Fbegin%3Fref%3Dartikel|title:Registreer%20voor%20gratis%20toegang|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen