Health Impact Accelerator 2023: dit zijn de teams!

Deel

Gekopieerd

[vc_row width=”container-in-fluid-container-pulled-back”][vc_column][column_text]De nieuwe editie van de Health Impact Accelerator is weer van start gegaan. De vijf onderstaande innovatieve teams zijn geselecteerd om de komende tien weken onder begeleiding van twee ervaren coaches aan de slag te gaan met hun onderneming.  

Carapax IT

Bij Carapax IT werken mensen met autisme aan hoogwaardige ICT-oplossingen. Via de innovatie Know Yourself worden mensen die gevoelig zijn voor chronische stress gemonitord. Dit gebeurt door middel van remote monitoring waarbij gebruik gemaakt wordt van wearables. Niet alleen worden trends in chronische stress visueel gemaakt, maar ook de individuele stressoren die hieraan ten grondslag liggen.

Voca Zorg

Voca Zorg is een platform voor en door zzp’ers in de zorg. Op het platform kunnen zzp’ers en zorginstellingen elkaar kunnen vinden zonder tussenkomst van een intermediair. De aangemelde zzp’ers beheren zelf hun beschikbaarheid, profiel en tarief. Opdrachtgevers kunnen zo makkelijk een geschikte zzp’er benaderen. Dit scheelt in tijd en kosten.

Fox Connect

Fox Connect helpt mensen met een lichamelijke beperking digitaal meer vrijheid te ervaren door middel van een robot auto: de IP-Car. Hiermee kunnen ze vrij rond bewegen, kijken en communiceren met anderen op locaties waar zij fysiek niet (meer) kunnen komen. Vrienden of familie kunnen de IP-Car meenemen naar locaties waar door middel van een real time verbinding de IP-Car vanuit huis bestuurd kan worden. Zo kan zelf het gezichtsveld worden bepaald.

Zelfzorg aan Zee

Zelfzorg aan Zee is een interdisciplinair behandelprogramma voor mensen die kampen met de gevolgen van long-covid, post-commotioneel syndroom (langdurige klachten na een hersenschudding) of andere vormen van niet-aangeboren hersenletsel. Begeleid door specialisten worden deelnemers uitgedaagd om talenten te (her)ontdekken. Surfen vormt een groot onderdeel van het behandelprogramma.

Kwebbel

Kwebbel heeft een veilige software ontwikkeld die op een tablet gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen cliënten, zorgaanbieders en mantelzorgers op een veilige, gemakkelijke en efficiënte manier met elkaar communiceren en in contact blijven met de omgeving van de cliënt. Dankzij de eenvoudige en duidelijke bediening van de software krijgen alle betrokkenen hun eigen regie terug.

Aan de slag

Deze vijf teams zullen de komende tien weken het HIA-programma doorlopen. Gedurende het programma gaan ze onder andere aan de slag met de waardepropositie van hun onderneming, brengen ze hun belangrijkste stakeholders in kaart en leren ze hoe het zorg(bekostigings)systeem in elkaar zit.

Alle teams leveren een businessplan aan. Deze zullen ze pitchen voor een jury, bestaande uit ervaren business developers en stakeholders uit de sector. Zij zullen ieder team beoordelen en kijken naar welke onderneming de meeste potentie heeft.

De winnaar van de Health Impact Accelerator wordt op 13 juni bekend gemaakt tijdens Zorg & ICT, partnerl van de Dutch Health Week.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][button button=”url:https%3A%2F%2Fevents.jaarbeurs.nl%2Fzorg-en-ict-2023%2Fbegin%3Fref%3Dwebsite%20|title:Registreer%20voor%20gratis%20toegang|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen