DDoS in zorg: maximale onrust met minimale middelen

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]Hacking, phishing en ransomeware kende de zorg al. Eind januari kreeg de sector ook een forse DDoS-aanval te verduren. Een nog altijd onbekend aantal Nederlandse ziekenhuizen, waaronder UMCG en MUMC+, zag de eigen site voor korte of langere tijd plat gaan na overvoerd te zijn met digitale data. Hoe kwetsbaar zijn zorgorganisaties en wat kunnen ze doen om DDoS-aanvallen af te weren? 

Distributed Denial of Service-aanvallen zijn ongeveer zo oud als het internet zelf. Dus waarom ziekenhuizen juist nu met het fenomeen te maken hebben gekregen? “Met de oorlog in Oekraïne is het digitale dreigingslandschap veranderd”, constateert Jort Kollerie, strategisch adviseur bij Orange Cyberdefense. “Er zijn groepen die de Westerse samenleving onder druk proberen te zetten met DDoS-aanvallen.”

Lees het hele artikel op dutchhealthhub.nl

Zorg & ICT is partner van Dutch Health Week.

.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][button button=”url:https%3A%2F%2Fevents.jaarbeurs.nl%2Fzorg-en-ict-2023%2Fbegin%3Fref%3Dartikel|title:Registreer%20voor%20gratis%20toegang|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen