Dutch Health Week: Utrecht ‘hart van de zorg’

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]Zorg & ICT is partner van Dutch Health Week, het grootste meerdaagse evenement voor de gezondheidszorg van 12 t/m 17 juni 2023 in Koninklijke Jaarbeurs

 

Utrecht, 13 april 2023 – Utrecht is in juni een week lang dé plek waar zo’n vijftienduizend deelnemers aan ruim 20 evenementen werken aan toegankelijke zorg en gezondheid voor iedereen. Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 juni vindt in Koninklijke Jaarbeurs en elders in de stad Dutch Health Week plaats: hét health event waar professionals uit de zorg en life sciences nieuwe kennis opdoen en ervaringen uitwisselen. Dutch Health Week is daarmee het grootste evenement voor de gezondheidszorg in 2023.

Samen sterk: zorg en life sciences samen verbeteren
Dutch Health Week omvat een health tech evenement, congressen, masterclasses, vitaliteits- en netwerkbijeenkomsten waar zorgprofessionals en ook burgers nieuwe inzichten en kennis opdoen. Ruud Koolen, director van de Dutch Health Hub: “Het doel van Dutch Health Week is om met alle zorgprofessionals van Nederland de zorg en life sciences te verbeteren. Samen met hen gaan we diep in op actuele vraagstukken om de zorg sterker te maken.”

Werken aan gezondheid voor iedereen
Eén van de evenementen tijdens Dutch Health Week is Zorg & ICT. Dit grootste health tech event van Nederland staat volledig in het teken van nieuwe technologieën voor de zorg. Topsprekers als Margriet Schneider (Raad van bestuur UMC Utrecht), Diederik Gommers (hoofd van de Intensive Care van het Erasmus MC) en Marcel Levi (Internist en voorzitter Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) inspireren de bezoekers.
Ruud Koolen: “Veel prominente partners uit de zorg en life sciences sector sluiten aan tijdens Dutch Health Week. Zoals het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. En Stichting Carend met een congres over palliatieve zorg met de bekende longarts en auteur Sander de Hosson. Vilans, kennisorganisatie voor langdurige zorg, sluit aan met een Techtalk over digitaliseren en ethiek.”
Koolen vervolgt: “We verzamelen alle kennis op één plek. Dat is kracht voor zowel bezoekers, exposanten als evenementenorganisatoren. We zijn blij dat we tijdens Dutch Health Week de handen ineen slaan met alle partijen in de zorg en life sciences. Zo kunnen we voor toekomstige generaties kwalitatief hoogstaande, toegankelijke en betaalbare zorg overeind houden.

Dutch Health Week in stad en regio Utrecht
Dutch Health Week vindt dit jaar een week lang plaats vanaf maandag 12 juni tot en met zaterdag 17 juni, live in Utrecht. Ook in de rest van de stad en regio Utrecht vinden activiteiten plaats. Bijvoorbeeld bij FC Utrecht en in de Botanische Tuinen op Utrecht Science Park.

Koolen: “Utrecht heeft onlangs een nieuw regioprofiel gelanceerd: Heart of Health. Dit is een  initiatief van grote bedrijven uit de regio die lid zijn van netwerkorganisatie Economic Board Utrecht, zoals Ballast Nedam, Universiteit Utrecht en ook Jaarbeurs. Het doel is om de regio Utrecht, met 1,5 miljoen inwoners, bekendheid te geven als dé regio die het meest bijdraagt aan een gezondere wereld, het kloppend hart van een gezonde samenleving. Dutch Health Week sluit naadloos aan bij deze nieuwe regiopositionering.”

De organisator van Dutch Health week is Dutch Health Hub, het open onafhankelijke platform voor health, toekomstbestendige zorg en ​life sciences dat het hele jaar door communiceert over cruciale thema’s. Dutch Health Hub is powered by Jaarbeurs.

Klik hier voor meer informatie over de Dutch Health Week

Voor meer informatie over Dutch Health Week, neem contact op met Ruud Koolen, director Dutch Health Hub, ruud.koolen@jaarbeurs.nl of +31 6 55 000 751.

Voor meer persinformatie neem je contact op met Esther Driessen, Manager Corporate Communication & PR Koninklijke Jaarbeurs via esther.driessen@jaarbeurs.nl of +31 6 53 58 07 96.[/column_text][/vc_column][/vc_row]