Whitepaper samenvatting

Wat is een goed wachtwoord?

Wat is een goed wachtwoord?
Het is over het algemeen bekend dat het hebben van een goed wachtwoord belangrijk is. Maar wat is een goed wachtwoord eigenlijk en waarom is dat belangrijk? En wat kan er misgaan als een wachtwoord lekt? 

Unieke wachtwoorden 
Omdat we tegenwoordig allemaal veel verschillende apps en website accounts gebruiken, en dus veel gebruikersnamen en wachtwoorden moeten onthouden, zijn we geneigd om voor verschillende apps/ websites dezelfde gebruikersnamen en wachtwoorden te gebruiken. Dit is echter niet verstandig!

Wanneer hackers je gebruikersnaam en wachtwoord van bijvoorbeeld je Netflix account hebben (lijkt niet heel ernstig) kan, wanneer je dezelfde gegevens voor je bank login gebruikt, ook bij je geld gekomen worden (wel ernstig!). Dus als je wachtwoord bij de lokale sportvereniging 'Welkom123' is, dan mag dat best. Dan mag je dat zelfs met een post-it aan de computer plakken. Aan de andere kant lijkt je login bij (de zoveelste) webwinkel misschien niet heel belangrijk. Dat is het ook niet, totdat jij je creditcard eraan koppelt…

Hiermee wordt wel duidelijk dat het hebben van een uniek wachtwoord voor al je accounts van groot belang is, anders kunnen hackers gelijk overal bij!

Aan welke criteria voldoet een goed wachtwoord nog meer? Download dit artikel en lees hier alles over!


Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 05-02-2019
Bestandstype: pdf
Document: Artikel
Taal: NL
Gepubliceerd door: Pieter van Woerden

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners