Whitepaper samenvatting

Security Awareness onderzoek onder 302 grote organisaties in Nederland en België

Security Awareness onderzoek onder 302 grote organisaties in Nederland en België

De meeste organisaties in België en Nederland beseffen inmiddels dat medewerkers de grootste kwetsbaarheid vormen als het gaat over IT-security. Het verbeteren van de “security awareness” staat daardoor steeds vaker op de IT-security agenda. Toch laat de implementatie daarvan om velerlei redenen te wensen over: de business case wordt vaak niet gemaakt, de kosten van incidenten zijn niet inzichtelijk, onvoldoende draagvlak bij bijvoorbeeld lijnmanagers, of onvoldoende psychologische inzichten bij de technisch ingestelde verantwoordelijken.

Kaspersky Lab heeft Pb7 Research gevraagd onderzoek uit te voeren naar de houding onder Belgische en Nederlandse bedrijven ten aanzien van security awareness. De onderzoeksresultaten dienen om dialoog te initiëren en faciliteren rondom security awareness en een bijdrage te leveren aan de missie van Kaspersky Lab: het veiliger maken van de (digitale) samenleving.

De (overkoepelende) vraagstelling van het onderzoek is: “Hoe zorgen (grote) bedrijven in de Benelux ervoor dat IT-security awareness het gewenst niveau heeft binnen de gehele organisatie?”

De basis voor het onderzoek is een kwantitatief online onderzoek onder IT-security beslissers in bedrijven met 200 of meer medewerkers in Nederland en 100 of meer medewerkers in België. Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk ICT-onderzoeksbureau Pb7 Research. In februari van 2018 zijn 302 organisaties ondervraagd met behulp van een web gebaseerde panel survey.

Dit document is een samenvatting van de belangrijkste resultaten en conclusies uit het onderzoek en vertegenwoordigt de visie en mening van Pb7 Research. De opdrachtgever van het onderzoek, Kaspersky Lab Benelux, is het dus niet per definitie eens met de analyse en de conclusies.

download
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 06-12-2018
Bestandstype: pdf
Document: Onderzoek
Taal: NL
Gepubliceerd door: Kaspersky

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners