Veiligheid & privacy blijven ook dit jaar relevant voor de zorg

Veiligheid & privacy blijven ook dit jaar relevant voor de zorg


Patiënten informatiesystemen, wearables, zorg-op-afstand of domotica verbeteren de kwaliteit van zorg. Maar helaas maakt deze mooie technologie de zorg ook kwetsbaar.
Zo meldde SkiPR dat bijna een derde van de in totaal 21.000 datalekken, die in 2018 zijn gemeld bij privacywaakhond AP, komt uit zorg en welzijn. Daarmee is de sector koploper op het gebied van datalekken. Hoe beschermt u uw organisatie zonder de gebruikers te belasten met onwerkbare procedures?

Veiligheid & privacy in uw organisatie


Hoe borgt u veiligheid en privacy en hoe reduceert u de risico’s rondom beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid van informatie voor maximale zorgkwaliteit?

Zorg & ICT biedt u handvaten op het gebied van:

• Medicatieveiligheid;
• Privacy(wet) / Cybersecurity in de zorg / Meldplicht datalekken / Dataveiligheid;
• Patiënt en cliëntveiligheid / Zorgkwaliteit;
• Clinical decision support.

Uitgelicht programma


Met ruim 300 sessies en activiteiten biedt Zorg & ICT u een ruim aanbod aan inspiratie. Hieronder vind u een aantal highlights van ons programma binnen het thema Veiligheid & Privacy.

Bewust gegevens uitwisselen maakt iedereen beter

Marieke van Dijk, legal counsel bij Cure4 B.V. zoekt de balans tussen het leveren van goede zorg en bescherming van de privacy van uw patiënten. Op dinsdag 12 maart laat zij u zien hoe u meer grip krijgt op dit onderwerp. Interessant? Meld u zich dan aan voor haar lezing.

Verbonden (medische) apparatuur: een zegen of een vloek? 

Aad van Boven, CEO bij SecurMe2, laat u zien hoe u uw organisatie weerbaar maakt tegen de alsmaar toenemende golf aan cyberdreigingen. Schrijf u hier in voor zijn presentatie.


Veiligheid & Privacy plein


Op het Veiligheid & Privacy plein op Zorg & ICT vindt u de verschillende organisaties, gespecialiseerd in dit thema, overzichtelijk bij elkaar. Hier vindt u onder andere:

• Audittrail
• Bureau Veritas
• Inholland
• Health Informatics AMC
• Resatec
• Dekra Certification BV;
OMNINET Technologies NV/SA

Ook dit jaar bieden we u tijdens Zorg & ICT van 12 - 14 maart in de Jaarbeurs in Utrecht veel informatie rondom het thema Veiligheid & Privacy. 
ICT zorgt voor mensen, zorg ook goed voor uzelf en laat u inspireren en informeren tijdens Zorg & ICT, de vakbeurs voor innovatie in de zorg.

Meld u hier gratis aan

Whitepapers

Nieuws

Hoofdmediapartner
Mediapartners