Veiligheid & Privacy

Veiligheid & Privacy

In een digitaliserende wereld is de zorg steeds afhankelijker van technologie. Een datagedreven, digitale zorg werkt wellicht efficiënter, maar is ook kwetsbaar. Zorginstellingen zijn immers grootgebruikers van privacygevoelige gegevens.

Data kent onontkoombare risico’s zoals verlies, onrechtmatige toegang en ander onrechtmatig gebruik van opgeslagen gegevens. De eisen die aan informatiebeveiliging en privacy worden gesteld, hebben een grote invloed op de bedrijfsvoering van zorginstellingen. Dit heeft zich in Nederland geconcretiseerd in de NEN 7510, het NEN 7510 accreditatieschema en het ZekereZorg3 toetsingskader.

Daarbij geldt op 25 mei 2018 de Europese wetgeving voor het beschermen van persoonsgegevens, beter bekend als GDPR. Als het goed is voldoet u inmiddels aan deze regels, maar heeft u de gevolgen van deze wet wel op de radar en kunt u hieraan voldoen als het lot toeslaat? Het garanderen van veiligheid en privacy vraagt om aanpassingen op elk niveau: strategisch, tactisch, operationeel en humanitair.

Hoe borgt u veiligheid en privacy en hoe reduceert u de risico’s rondom beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid van informatie voor maximale zorgkwaliteit? Zorg & ICT geeft u praktische handvatten! Veiligheid & Privacy is een van de thema's die centraal staan tijdens Zorg & ICT. Lees hier meer over het hoofdthema ´ICT zorgt voor mensen´ en de andere onderliggende thema's.

Whitepapers

Nieuws

Hoofdmediapartner
Mediapartners