Thema
Gegevensuitwisseling

Zorg & ICT: 16, 17 en 18 juni in Jaarbeurs, Utrecht

Hieronder vind je meer informatie over de beurstours, demonstraties én interessant lezingen/sessies tijdens Zorg & ICT over het thema Gegevensuitwisseling. 

Beurstours Interoperabiliteit

Benieuwd naar de stand van zaken op het gebied van interoperabiliteit en imaging? Neem dan deel aan een beurstour van MedicalPHIT. We leiden deelnemers persoonlijk langs de stands van de belangrijkste beursexposanten. Elke dag zijn er twee tours van een uur. Onze experts stellen gericht vragen aan leveranciers en geven context aan de antwoorden. Ze zetten hun kennis in om van de veelheid aan informatie een begrijpelijk verhaal te maken.

MedicalPHIT organiseert twee beurstours:

Tour 1: Beeldmanagement en -uitwisseling
Tour 2: Interoperabiliteit BIG5 en standaarden

Tijdens de Imaging-tour krijgen de deelnemers een goed beeld van de trends en wat de systemen die leveranciers bieden op het gebied van beeldmanagement en beelduitwisseling op basis van standaarden (IHE). Deze tour start alle beursdagen om 11.00 uur.
Wil je verzekerd zijn van deelname, schrijf je dan nu alvast hier in.

Tijdens de Interoperabiliteit-tour zoomen we in op de BIG5 zorgprocessen van het informatieberaad van VWS en gaan we op zoek naar het gebruik van (IHE) standaarden voor gegevensuitwisseling bij verschillende leveranciers.
Deze tour start om 14.00 uur, schrijf je hier in.

Vertrekpunt: op de beursvloer vanaf het Zorg van de Toekomstplein
Duur: 1 uur

Demonstratie interoperabiliteit

Elke dag zijn er 3 mogelijkheden om een interoperabiliteit demonstratie te volgen op de stand van IHE Nederland, deze bevindt zich op het Zorg van de Toekomstplein.

Vijf leveranciers demonstreren een showcase over landelijke uitwisseling van de samenvatting van de patiënt (BGZ, Basisgegevensset Zorg) voor arts en patiënt. Onder de motorkap maken deze leveranciers gebruik van internationale standaarden (IHE) om de systemen veel eenvoudiger te koppelen.
De demonstratie toont hoe patiëntgegevens eenvoudig te delen zijn voor zowel de patiënt/cliënt (vanuit een PGO) als voor zorgverleners. De demonstratie laat zien wat mogelijk is als IT-systemen d.m.v. gebruik van standaarden beter gekoppeld worden. Daar werken we met veel partijen aan in Nederland.
Vooraf inschrijven voor de interoperabiliteit demonstratie is niet nodig.

Locatie: Zorg van de Toekomstplein
Aanvang demonstraties: 10.30 , 13.30 en 15.00 uur.
Duur: 20 - 30 minuten

Interessante lezingen/sessies over Gegevensuitwisseling

Tijdens Zorg & ICT 2020 is er een uitgebreid, gratis toegankelijk seminarprogramma over onder andere Gegevensuitwisseling. Wil je graag presentaties en lezingen bijwonen? Wees er dan op tijd bij en meld je aan, zodat je verzekerd bent van een plaats.

Let op: de nieuwe data voor onderstaande lezingen/sessies worden i.v.m. het verplaatsen van de beurs Zorg & ICT naar juni 2020 zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Regiosamenwerking en platformen: hoe wat en waar. Hoe laten we ook deze IT voor jullie werken? (op dinsdag 7 april, woensdag 8 april en donderdag 9 april) Let op: nieuwe data worden i.v.m. het verplaatsen van de beurs Zorg & ICT naar juni 2020 zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Ontwikkelingen in elektronische gegevensuitwisseling in de verpleegkundige zorg (eOverdracht) (op dinsdag 7 april)

Op weg naar zorgbrede digitale medicatieoverdracht (op woensdag 8 april)

De radiologische cockpit, powered by Twiin (op woensdag 8 april)

Van visie op landelijke zorginfrastructuur naar de praktijk (op donderdag 9 april)

Zijn we op weg naar een real time gezondheidsplatform? (op dinsdag 7 april)

Zorginformatie altijd voor iedereen beschikbaar, hoe doe je dat? (op donderdag 9 april)

KIK-V: samen werken aan vertrouwde informatie in de verpleeghuiszorg (op donderdag 9 april)

Al jouw gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving. De MedMij toolkit (op donderdag 9 april)

 

Hoofdmediapartner
Mediapartners