THEMA GEGEVENSUITWISSELING
Hieronder vind je meer informatie over de tours en demonstraties tijdens Zorg & ICT over het thema Gegevensuitwisseling. 

Beurstours Medicalphit

Benieuwd naar de stand van zaken op het gebied van interoperabiliteit en imaging? Neem dan deel aan een beurstour van MedicalPHIT in samenwerking met IHE. We leiden deelnemers persoonlijk langs de stands van de belangrijkste beursexposanten. Elke dag zijn er twee tours van een uur. Onze experts stellen gericht vragen aan leveranciers en geven context aan de antwoorden. Ze zetten hun kennis in om van de veelheid aan informatie een begrijpelijk verhaal te maken.

MedicalPHIT organiseert samen met IHE twee beurstours:
Tour 1: Interoperabiliteit BIG5 en standaarden
Tour 2: Beeldmanagement en -uitwisseling

Tijdens de Interoperabiliteit-tour zoomen we in op de BIG5 zorgprocessen van het informatieberaad van VWS en gaan we op zoek naar het gebruik van (IHE) standaarden voor gegevensuitwisseling bij verschillende leveranciers.
Deze tour start om 11.00 uur, schrijf je hier in .

Tijdens de Imaging-tour krijgen de deelnemers een goed beeld van de trends en wat de systemen die leveranciers bieden op het gebied van beeldmanagement en beelduitwisseling op basis van standaarden (IHE). Deze tour start alle beursdagen om 14.00 uur.
Wil je verzekerd zijn van deelname, schrijf je dan nu alvast hier in.

Vertrekpunt: op de beursvloer vanaf het Zorg van de Toekomstplein
Duur: 1 uur

Demonstratie interoperabiliteit

Elke dag zijn er 3 mogelijkheden om een interoperabiliteit demonstratie te volgen op de stand van IHE Nederland, deze bevindt zich op het Zorg van de Toekomstplein.

Vijf leveranciers demonstreren een showcase over landelijke uitwisseling van de samenvatting van de patiënt (BGZ, Basisgegevensset Zorg) voor arts en patiënt. Onder de motorkap maken deze leveranciers gebruik van internationale standaarden (IHE) om de systemen veel eenvoudiger te koppelen.
De demonstratie toont hoe patiëntgegevens eenvoudig te delen zijn voor zowel de patiënt/cliënt (vanuit een PGO) als voor zorgverleners. De demonstratie laat zien wat mogelijk is als IT-systemen d.m.v. gebruik van standaarden beter gekoppeld worden. Daar werken we met veel partijen aan in Nederland.
Vooraf inschrijven voor de interoperabiliteit demonstratie is niet nodig.

Locatie: Zorg van de Toekomstplein
Aanvang demonstraties: 10.30 , 13.30 en 15.00 uur.
Duur: 20 - 30 minuten

Hoofdmediapartner
Mediapartners