THEMA: DATA
Wat zijn de ontwikkelingen in de zorg rondom het thema Data? Kom naar het Zorg voor de Toekomstplein en neem deel aan de beurstours van Data & Analytics of bezoek het Artificial Intelligence café en ga het gesprek aan met interessante partijen als het UMC en Werkgroep 2025.

Beurstours
'De toekomst is datagedreven' en 'EPD Optimalisatie'


Data & Analytics organiseert tijdens Zorg & ICT twee op data toegesneden beurstours:
Tour 1: De toekomst is datagedreven
Tour 2: EPD Optimalisatie
Beide tours vertrekken vanaf het Zorg voor de Toekomstplein en duren ca. 1 uur.

Data is dé driver voor het zorgproces van de toekomst. Hoe bereidt u zich goed  voor op deze ontwikkelingen en wat heeft u eraan? In deze beurstour nemen wij u mee langs aansprekende stands waarin zij aangeven hoe hun applicatie/ platform u helpt voor te bereiden op de datagedreven toekomst.  

De meeste ziekenhuizen hebben inmiddels een EPD dat het primaire proces digitaal ondersteunt. Vaak zijn deze EPD’s in een groot project gerealiseerd, de aansluiting bij de praktijk van alle dag blijkt niet altijd optimaal te zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden om processen en werkwijzen te optimaliseren zodat het voldoet aan de wensen en eisen van de dagelijkse praktijk. Tijdens deze tour delen wij onze inzichten en aanpak op EPD optimalisatie en nemen uw mee langs aansprekende stands.

Artificial Intelligence (AI)-café

Een noviteit op de beurs; het AI-café dat volledig in het teken staat van kunstmatige intelligentie (ai). Ga in het café in gesprek met professionals van Ynformed, Royal Haskoning DHV, UMC Utrecht en Werkgroep Zorg 2025. Wat doen zij al op het gebied van AI? Luister en leer van hun ervaringen in de praktijk. 

Harry Pijl, programmamanager bij UMC Utrecht, geeft aan waarom het ziekenhuis meedoet aan het AI-café. ‘We doen mee, omdat we ervan overtuigd zijn dat we met de hoeveelheid data die in onze ziekenhuizen beschikbaar is, veel meer kunnen dan dat we doen. Het hoger liggende doel hierbij is het personaliseren van de zorg. Concreet betekent dit de juiste zorg, op het juiste moment en bij de juiste patiënt.’ Pijl geeft aan dat de data binnen het ziekenhuis afkomstig is van verschillende bronnen: de patiënt zelf, de huisarts, andere ziekenhuizen en het ziekenhuis zelf. ‘Hier moet we nog veel meer chocolade van kunnen maken. Uitdaging hierbij is naast de validatie van nieuw te ontwikkelen algoritmes, de kwaliteit van al deze data.’ Het UMC Utrecht zal in het AI-café op Zorg & ICT verschillende projecten laten zien.

Ook Werkgroep Zorg 2025 is aanwezig in het AI-café. De werkgroep bestaat uit jonge zorgprofessionals die zich naast hun huidige baan inzetten voor de gezondheidszorg van de toekomst. Een van de themagroepen binnen Werkgroep Zorg 2025 richt zich op kunstmatige intelligentie, wat de groep ziet als een innovatief hulpmiddel om toekomstbestendige zorg te creëren. Najiba Chargi, arts-onderzoeker en lid van de werkgroep ai, licht de aanwezigheid in het café toe. ‘We zien het AI-café als een mooie plek om met bezoekers van Zorg & ICT in gesprek te gaan en van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van ai binnen de zorg.’ Daarnaast zijn wij benieuwd om van de aanwezigen hun visie te horen, wat zij voor mogelijkheden zien en wat zij graag verbeterd zouden willen zien in de zorg van de toekomst.’

Artificial Intelligence (AI) debat

Nog een noviteit op Zorg & ICT: er vindt ook een AI-debat plaats over datagebruik in de zorg. Het debat is onder leiding van Frederieke Jacobs van SmartHealth met medewerking van ‘data driven doctor’ Gabrielle Speijer. Paul Verdult, Brand owner van Zorg & ICT: ‘Het is belangrijk om een plek te bieden aan zo’n belangrijk onderwerp en het onafhankelijke aandacht te geven, los van leveranciers. Ik wil ook zorginstellingen de kans geven om hun kennis te delen.’

Interessant artikel voor jou?


ict-schiet-krakend-zorgstelsel-te-hulp.jpg Ict schiet krakend zorgstelsel te hulp >
Hoofdmediapartner
Mediapartners