Studentenprogramma

Studentenprogramma hbo- en wo-studenten 'Jouw carrière in de Zorg & ICT'

Speciaal voor hbo- en wo-studenten is er een programma ontwikkeld om meer te weten te komen over werken in de Zorg & ICT. Het programma bestaat uit een aantal presentaties door leveranciers en een netwerkmoment.

Denkt u erover om stage te lopen of aan het werk te gaan bij een zorginstelling of een (ICT) leverancier die actief is in de zorgmarkt?
Wilt u horen wat het verschil is en hoe het werken in een zorginstelling of bij een leverancier er in de toekomst uitziet?
Tijdens de presentaties worden dit soort vragen beantwoord.
Verschillende sprekers nemen u mee in de trends en ontwikkelingen in het werken in de zorgmarkt. Daarnaast geven diverse leveranciers, waaronder PinkRoccade Healthcare, een mini-presentatie waarin zij aanstippen hoe het is om bij dat bedrijf aan de slag te gaan.

Na afloop van de mini-presentaties kunt u nog onbeantwoorde vragen stellen aan de verschillende sprekers.
Tip: bedenk voor uw komst goed waarvoor u komt en bereidt enkele vragen voor die u aan leveranciers wilt stellen.

Het studentenprogramma 'Jouw carrière in de Zorg & ICT' is bedoeld voor hbo- en wo-studenten. Bent u net afgestudeerd en bent u zich aan het oriënteren op een baan? Ook dan bent u van harte welkom!

Meld u aan
Het programma vindt plaats op 12, 13 en 14 maart 2019 van 10.30 tot 12.45 uur. 
Registreer u hier voor een (gratis) bezoek aan de beurs Zorg & ICT. Tijdens uw registratie kunt u zich tevens aanmelden voor deelname aan het studentenprogramma.

Deelnemende exposanten
chipsoft-rgb-jpeg-correct.jpg

De schouders eronder zetten en de beste zorgsoftware ontwikkelen. Met die teamspirit startten Hans en Gerrit Mulder in 1986 ChipSoft. Die no-nonsense mentaliteit is drie decennia later nog steeds de spil van het bedrijf. Meer dan ooit zelfs, want de Mulders hebben er inmiddels bijna 700 'Chippies' bij.
Al die honderden medewerkers krijgen de ruimte om zichzelf via cursussen en opleidingen door te ontwikkelen. En om hun eigen ideeën uit te werken. Want bij ChipSoft geloven we in het motto 'beter goed bedacht, dan goed gejat'. Die vrijheid geldt óók voor activiteiten met je collega's. 

Wat is typisch ChipSoft? Een medisch specialist de fijne kneepjes van onze software bijbrengen. Maar ook het organiseren van een sportactiviteit voor je collega's. Of het ontwikkelen van een oplossing die patiëntlogistiek in ziekenhuizen optimaliseert. Dat alles met een gezamenlijk doel: onze koppositie in de wereld van zorg-ICT verstevigen. Doe je mee?


nex_logo_oclaim_nederland_4c_300dpi.jpg

NEXUS Nederland ontwikkelt, implementeert en onderhoudt EPD- en informatiesystemen voor algemene en academische ziekenhuizen, GGZ-instellingen en ketenpartners. Het bedrijf is gevestigd in Nieuwegein, heeft ongeveer 130 medewerkers en is al meer dan 25 jaar actief op de markt van softwareoplossingen voor de Nederlandse gezondheidszorg.  NEXUS Nederland maakt deel uit van NEXUS AG, een van de leidende zorg ICT-bedrijven in Europa. Met meer dan 1000 medewerkers ondersteunen wij met onze softwareoplossingen ziekenhuizen, GGZ-, revalidatie-, verpleging- en verzorgingsinstellingen in meer dan 23 landen.

Sluit jouw passie aan bij onze Visie en Missie?
NEXUS ziet het als haar plicht om zorgaanbieders te helpen om zich te focussen op hun kerntaak: het bieden van de best mogelijke zorg voor de best mogelijke prijs. Dat doen we met specialistische kennis, gericht advies en vernieuwende IT-oplossingen die we zelf ontwikkelen, verkopen, implementeren en onderhouden.

Spreekt onderstaande identiteit jou aan?
NEXUS gelooft in daadwerkelijk Samenwerken (inspireren en collegialiteit), volgt ontwikkelingen in de zorg én in de IT op de voet en draagt van daaruit oplossingen aan die slim inspelen op nieuwe uitdagingen. Daarbij staat niet de IT, maar de behoefte van de klant centraal. De zorg vindt in ons een Persoonlijk (gepassioneerd, betrokken en gedreven) partner. Open, transparant en betrouwbaar. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We zijn Professioneel (resultaatgericht, altijd alert op het creëren en benutten van kansen).

Dan is NEXUS Nederland de werkgever die jij zoekt! Groei van de organisatie zorgt ervoor dat er diverse nieuwe vacatures zijn ontstaan o.a.: Full Stack Developer, Tester, Product Designer, Consultant, Pre-Sales Consultant en Accountmanager
Meer informatie over deze nieuwe uitdagingen, kijk dan eens op onze website: www.nexus-nederland.nl Je kunt jouw CV met sollicitatiebrief sturen naar sollicitaties@nexus-nederland.nl ter attentie van de afdeling HR. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Human Resources via telefoonnummer +31 30 601 56 00.

prhc_merklogo_1_digitaal.jpg

Wij leveren IT-oplossingen en -diensten voor de gezondheidszorg. Dagelijks dragen wij bij aan een betere zorg door oplossingen te bieden voor een efficiënter zorgproces. Onze organisatie bestaat uit de businessunits Bedrijfsondersteuning zorg en Food & Hospitality, CareCTRL, Ziekenhuizen BI, Hosting Services, Care, GGZ en Ziekenhuizen. Binnen PinkRoccade Healthcare kun jij je ontwikkelen in de richting die bij je past en zijn er volop doorgroeimogelijkheden binnen PinkRoccade of onze moedermaatschappij Total Specific Solutions.

Wij durven te zeggen dat we een toffe organisatie zijn. TOV zijn we ook: Toegewijd, Ondernemend en Vooruitstrevend. Met ruim driehonderd ambitieuze professionals veroveren we de zorg. Door elkaar vlijmscherp te houden, neemt onze kwaliteit alleen maar toe. Jouw persoonlijkheid en ambities zijn voor ons leidend. Met dat in gedachten vinden we met elkaar de juiste weg

 

Deelnemende studieverenigingen
salus.png
Studievereniging Salus is de studievereniging voor studenten Gezondheidswetenschappen en Health Sciences aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Salus  biedt haar studenten studie gerelateerde activiteiten en de kans om hun carrièremogelijkheden ontdekken. Ook worden er verschillende studiegerelateerde activiteiten, workshops, trainingen en sociale activiteiten aangeboden. Niet alleen de leden van studievereniging Salus, maar ook alumni, afgestudeerde Gezondheidswetenschappers, worden hierbij betrokken zodat ook zij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in hun vakgebied. Salus is in ruim tien jaar tijd gegroeid naar een vereniging met meer dan 450 leden. Het ledenaantal blijft stevig groeien. Dit geeft aan dat er veel interesse is onder studenten voor onze vereniging. Meer informatie over Salus op www.salus.online

Carrièredagen Gezondheidswetenschappen Amsterdam 2019
Elk jaar organiseert de CGA commissie van Salus de Carrièredagen Gezondheidswetenschappen Amsterdam. De CGA is een tweedaags carrière-evenement die wordt bezocht door ongeveer 250-300 studenten (m.n.) Gezondheidswetenschappen (BSc & MSc), Gezondheid en Leven, Biomedische wetenschappen en Farmaceutische wetenschappen aan de VU te Amsterdam. Studenten krijgen hier de mogelijkheid om zich te verdiepen in het werkveld van een Gezondheidswetenschapper. Inmiddels is de CGA gegroeid tot de grootste carrièredag van de Bètafaculteit van de VU. Jaarlijks presenteren 20-25 toonaangevende bedrijven hun business core aan onze leden door middel van een lezing, workshop of stand op de bedrijvenmarkt. Meer informatie over de CGA op www.cgavu.nl.

variscopic.png

Variscopic is de studievereniging van de bachelor Klinische Technologie en de master Technical Medicine. De studie is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft, het Erasmus Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. Door deze samenwerking krijgen de studenten naast colleges ook echte ervaring met het leven in een ziekenhuis. De naam Variscopic is afgeleid uit de woorden ‘Varius’ (anders/divers) en ‘Scopeo’ (kijken). Dit doordat de studenten anders leren kijken naar de medische en technische wereld. Daarnaast laten de studenten de werelden samen komen. Deze studie leidt studenten op om uiteindelijk de brug te vormen tussen de arts en de ingenieur. Door beide talen te leren, kunnen zij de vertaling vormen voor beide partijen. 

De studievereniging Variscopic biedt haar studenten tijdens hun opleiding de kans om zich te ontplooien door middel van commissiewerk. Ook organiseert de studievereniging verschillende lunchlezingen, excursies en activiteiten om studenten op zowel intellectueel als sociaal niveau te verbreden. Variscopic telt zo’n 420 leden en is een gezellige, laagdrempelige studievereniging voor alle studenten Klinische Technologie en Technical Medicine.

In een wereld vol MRI-scans, automatische beademing, Da Vinci robotchirurgie, beeldverwerking en dialyseapparatuur is technologie niet meer weg te denken in de medische wereld. De komende jaren zal het door snelle ontwikkeling een steeds belangrijkere rol vervullen. Deze ontwikkelingen behoeven een nieuw soort professional; de medisch-technisch specialist (de klinisch technoloog / technisch geneeskundige), die zowel in de praktijk als in het onderzoeks- en bedrijfsleven inzetbaar is. Na zes jaar zijn de studenten opgeleid tot een goede medisch-technisch specialist en is deze klaar om deel te nemen in een medisch team in het ziekenhuis of in een technisch bedrijf die apparatuur voor in het ziekenhuis produceert. Meer informatie over klinische technologie en de studievereniging Variscopic is te vinden op: https://variscopic.nl


Studentenprogramma (v)mbo -> VOL GEBOEKT, aanmelden is niet meer mogelijk

Mbo-studenten kunnen Zorg & ICT en Zorgtotaal 2019 bezoeken met hun docent. De docent kan de klas aanmelden, de studenten hoeven zich dus  iet individueel in te schrijven.

Speciaal voor mbo-studenten is er een kennistocht uitgestippeld die groepjes studenten kennis laat maken met verschillende leveranciers. Bij aankomst ontvangt de docent een envelop met de spelregels en studentenbadges.

Hoofdmediapartner
Mediapartners