Seminar
wo 8 april | 14:00 - 14:45
Theater 8: Innovatie Theater

Small steps in Big Data; een ervaringsverhaal en minicollege

Dr. Roel Bolt, Kinderarts en CMIO in het Franciscus Gasthuis & Vlietland en post-Master student Health Informatics, vertelt over een project waarin de eerste stappen zijn gezet op het gebied van big data analyse. Hij licht toe welke valkuilen hij in het beginstadium is tegen gekomen en welke kennis hij heeft ingezet voor het oplossen hiervan. Denk hierbij aan de valkuilen voor data analyse, kennis over informatiestandaarden en het verankeren van het project op strategisch niveau.

Als introductie op dit ervaringsverhaal wordt een mini college gegeven door dr. Martijn Schut, docent Health data science van de opleiding Health Informatics. De sessie wordt voorgezeten door prof dr Nicolette de Keizer, opleidingsdirecteur Health Informatics.
Spreker
Roel Bolt
Kinderarts en CMIO in het Franciscus Gasthuis & Vlietland en post-Master student Health Informatics
Roel Bolt is kinderarts en Chief Medical Information Officer (CMIO) in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Sinds 12,5 jaar ben ik kinderarts maar daarnaast altijd betrokken geweest bij ICT projecten in de gezondheidszorg. Deze betrokkenheid heeft geleid tot een formele aanstelling als CMIO sinds ongeveer een jaar.

Als CMIO houd ik me bezig met strategie en beleid rondom informatietechnologie en informatiesystemen in de zorg in relatie tot innovatie, onderzoek en kwaliteit en veiligheid. Daarmee vervul ik een brugfunctie tussen Raad van Bestuur, medische staf en de afdeling ICT in het ziekenhuis. Om hiervoor de benodigde kennis te hebben, maar ook omdat het geweldig interessant is, volg ik de Master Health Informatics (Amsterdam UMC/UvA).
Hoofdmediapartner
Mediapartners