Seminar
wo 8 april | 13:00 - 13:45
Theater 8: Innovatie Theater

De radiologische cockpit, powered by Twiin

Wat heeft de radioloog nodig om het werk goed te kunnen doen? Welke informatie is op welk moment nodig? In deze duo-presentatie komt de radioloog aan het woord, en wordt verteld wat de behoefte is vanuit de zorg. Vanuit het programma Twiin wordt geschetst hoe invulling wordt gegeven aan wat nodig is.
Spreker
Mark Kruit & Bas van Vliet
Radioloog & Hoofd Radiologie ICT bij LUMC & Programmamanager Twiin bij VZVZ
Mark studeerde geneeskunde in Leiden, deed promotieonderzoek naar migraine en hersenschade, en volgde de opleiding tot (neuro)radioloog in het LUMC. Naast zijn primaire werk als neuroradioloog, is hij verantwoordelijk voor alle ICT-gerelateerde zaken op de afdeling radiologie, waaronder PACS, EPD, advanced viewers, etc. Vanuit het bestuur van de sectie Techniek van de NVvR houdt hij zich o.a. bezig met het realiseren van "Landelijke beeldbeschikbaarheid", met focus op de beoogde optimale werking voor de zorgprofessional, en perfecte integratie binnen de standaard workflow en werkplek van de radioloog en andere specialismen.

Bas is al meer dan 15 jaar betrokken bij organisaties en hun informatievoorziening. Hij zorgt ervoor dat mensen hun werk goed kunnen doen, door de informatievoorziening op de juiste wijze in te regelen. Leidinggeven, adviseren, sturen en opbouwen, inrichten of verbeteren zijn daarin kernbegrippen. Voor VZVZ vervult Bas de rol van programmamanager voor het programma Twiin.
Hoofdmediapartner
Mediapartners