Seminar
di 12 maart | 11:00 - 11:45
Theater 10

eHealth moet onderdeel zijn van de Zorgvisie en het primaire zorgproces

Volgt nog
Connected & Digital health
Sociale innovatie
Bedrijfsvoering & IT
Spreker
Laurent de Vries
Voorzitter Raad van Bestuur bij Viattence wonen zorg en welzijn
Naast bestuurder van Viattence, ben ik lid van de redactieraad van ICT & Health en buig me over de vernieuwingsagenda van de Wet langdurige zorg. Mijn visie: in de laatste levensfase moet het welzijn en welbevinden van de bewoner bovenaan staan, er moet worden gedacht vanuit de mogelijkheden van die bewoner en niet vanuit diens beperkingen.

Bij Viattence is liefdevolle, persoonlijke zorg voor ouderen met o.a. dementie geen belofte, maar werkelijkheid. Dat voel je al bij binnenkomst in De Nieuwe Antoniehof in Epe. Hier zijn knusse woongedeeltes gecreëerd die aansluiten op de belevingswereld van de bewoners. Achter de jaren 50-sfeer gaat hedendaagse moderne technologie schuil die het personeel ondersteunt zonder het leefritme van de bewoners te verstoren. Als het aan mij ligt, is dit nog maar het begin van een e-health innovatiegolf in de niet-medische zorg. Anders is de explosieve groei van hoogbejaarden met een zorgindicatie niet op te vangen.

Met mijn kennis en inzichten over hoe de combinatie warme, persoonlijke zorg en technologie elkaar kunnen versterken, deel ik graag met u.
Hoofdmediapartner
Mediapartners