Seminar
do 14 maart | 13:00 - 13:45
Theater 9

Met Data Science meer Waarde in de Zorg

Sjoerd en Timo laten zien wat Data Science inhoudt, wat de actuele status is van de ontwikkeling van Data Science in de zorg en nemen je mee in de beloftes voor de toekomst. Hoe verhouden termen als 'Big Data', 'Artificial Intelligence' en 'Deep Learning' zich nou tot de hedendaagse praktijk? Ze laten zien welke toepassingsmogelijkheden er zijn en hoe deze zich verhouden tot het realiseren van meer waarde voor arts en patiënt. Ook schromen ze niet de complexiteit van Data Science in de zorg te benoemen, want de technologie is maar één stukje van een veelbelovende puzzel.
Data driven healthcare
Spreker
Sjoerd Wierenga & Timo Brakenhoff
Data Scientist en Domein Expert & Data Scientist bij Ynformed
Timo Brakenhoff werkt inmiddels een jaar als Data Scientist voor Ynformed. Na het afronden van een interdisciplinaire bachelor (met specialisatie neurowetenschappen) is hij begonnen aan een master in de statistiek. Tijdens deze studie heeft hij zijn passie voor data science en de gezondheidszorg ontdekt en besloot hij verder te specialiseren middels een promotietraject. In 2018 is Timo gepromoveerd bij het UMC Utrecht in de statistische epidemiologie en heeft hij gekeken naar verschillende statistische modellen voor het vergelijken van zorg tussen ziekenhuizen en naar de invloed van de kwaliteit van de data bij het beoordelen van de effectiviteit van interventies.

Januari 2018 is Sjoerd begonnen als Data Scientist bij Ynformed. Na het afronden van de master Public Administration begon Sjoerd als manager in de ouderenzorg. In die functie specialiseerde hij zich in de mogelijkheden en implementatie van technologie in de zorg. Na drie jaar ging het roer om en schoolde hij zich om tot Data Scientist. Deze nieuwe kennis paste Sjoerd eerst toe bij een grote zorgverzekeraar, alvorens hij de stap maakte naar Ynformed. Inmiddels richt hij zich volledig op de ontwikkeling en toepassing van Data Science toepassingen voor de gezondheidszorg.
Hoofdmediapartner
Mediapartners