Seminar
wo 8 april | 10:45 - 11:15
Theater 7: Bedrijfsvoering & IT

ICT in de zorg: van Artificial naar Intelligence

Patiëntenportals, diagnose-apps en zelfzorgsystemen. Zelfontwikkelde EPD's en private extramurale zorgsystemen. In de zoektocht naar betaalbare en efficiënte zorg werpen steeds meer ICT-initiatieven zich op als oplossing. Daar waar zorgprofessionals nu al met gemiddeld 8 verschillende systemen moeten werken, is de kans op 'systeem overload' in de zorg levensgroot. Deze kunstmatige oplossingen werken niet als je ze losstaand bekijkt.
Hoe zorg je dat de zorgprofessional niet verdrinkt in nog meer systemen om informatie uit te halen? Hoe laten we die initiatieven voor de zorg werken, in plaats van dat het kopzorgen oplevert? Leer van de ervaringen van zorginstellingen in Scandinavië en de Verenigde Staten van Amerika en doe inspiratie op voor echte (Artificial) Intelligence in de Zorg.
Spreker
Rolf van der Steen
Sr. Account & Channel Manager Liferay Benelux
Rolf van der Steen is een ervaren manager en specialist met ruime ervaring in het verbeteren van klantervaringen, informatiedeling en samenwerking tussen medewerkers, klanten en partners. Als Account Executive bij Liferay woonde en werkte Van der Steen onder meer in Scandinavië. De intelligente (digitale) zorgoplossingen die hij daar meemaakte deelt hij graag met u. In Nederland adviseert Van der Steen onder meer zorgorganisaties over mogelijkheden om informatie slim en veilig te delen tussen zorgprofessionals partners en cliënten/patiënten.

Voordat Van der Steen startte bij Liferay werkte hij onder meer als Senior Quality Analyst bij SysQA en in verschillende functies bij Tieto. Door zijn technische en managementervaring weet Van der Steen de technische mogelijkheden van artificial intelligence te koppelen aan praktische toepasbaarheid en organisatorische voordelen. Door middel van voorbeelden van succesvolle toepassingen in het buitenland wil hij u enthousiasmeren over de mogelijkheden van AI in de zorg, zonder het doel uit het oog te verliezen: efficiënte en effectieve zorg!
Exposant
Liferay Benelux B.V.
Hoofdmediapartner
Mediapartners