Seminar
di 12 maart | 10:00 - 10:45
Theater 5

Onafhankelijk onderzoek: de uitdagingen en verbeterpunten van ICT in de zorgsector - van zuilen naar samenwerking

Wat is de status van ICT in de zorgsector? In samenwerking met Liferay startte GfK een onafhankelijk onderzoek om inzicht te krijgen in de status van ICT in de zorg. Waar zitten de knelpunten en hoe wordt dit door de zorgprofessional en de patiënt ervaren?

Het onderzoek onder zowel zorgmanagers en ICT-verantwoordelijken als consumenten spitste zich toe op de onderwerpen: efficiency, communicatie, kwaliteit en privacy. Joris van Dongen bespreekt de belangrijkste uitkomsten en conclusies van het onderzoek. Alvast een klein tipje van de sluier: er liggen nog grote uitdagingen op het gebied van integratie en veiligheid.
Data driven healthcare
Veiligheid & Privacy
Bedrijfsvoering & IT
Spreker
Joris van Dongen
Research Consultant bij Ipsos, ten tijde van het onderzoek GfK (Het betreffende onderdeel van GfK is in oktober 2018 overgenomen door Ipsos)
Joris van Dongen is Research Consultant bij Ipsos, voorheen GfK. Hij verricht regelmatig marktonderzoek in diverse branches, waaronder de zorgsector. Joris werkte ruim 10 jaar in verschillende functies voor GfK. Sinds de overname van verschillende GfK-onderdelen door Ipsos (oktober 2018) is Joris werkzaam als Research Consultant voor Ipsos. Joris studeerde aan de universiteit van Tilburg.
Hoofdmediapartner
Mediapartners