Seminar
do 9 april | 10:00 - 10:30
Theater 1: Connected & Digital Health

Geïntegreerde zorg doe je samen!

Memory Lane is een digitaal zorgscherm voor de oudere in de thuissituatie gekoppeld middels een app aan de familie, mantelzorgers en zorgprofessionals.

Home Instead zet de Memory Lane in via haar vestigingen bij cliënten. De onderneming heeft hiermee de stap gezet om naast de fysieke ondersteuning ook zorgtechnologie in te zetten zoals zorg op afstand via beeldbellen met de cliënt. De Memory Lane wordt ingezet bij de volgende problematiek: Eenzaamheid onder ouderen, klein sociaal netwerk, verlies van zelfredzaamheid, overbelasting mantelzorgers, arbeidskrapte in de zorgsector of bij overschrijding WMO-budget bij gemeentes.

Pieter Hasenaar: "Ik zie geïntegreerde zorg als een combinatie van health care en social care, online en offline, waarbij onze focus nu ligt op de seniorenmarkt, maar uiteindelijk veel breder ingezet kan worden"
Spreker
Pieter Hasenaar & Eric Kindt
Managing partner bij Roxelane Care & Directeur en eigenaar bij Home Instead Nederland
Pieter Hasenaar is al ruim 35 jaar actief zelfstandig ondernemer. De persoonlijke behoefte om zijn moeder met dementie te ondersteunen om langer zelfstandig thuis te laten wonen, is zeven jaar geleden de start geweest van een doorontwikkeling in samenwerking met diverse partners naar geïntegreerde zorg binnen het bedrijf Roxelane Care, waar de Memory Lane is ontwikkeld. Memory Lane is een digitaal zorgscherm voor de oudere in de thuissituatie gekoppeld middels een app aan de familie, mantelzorgers en zorgprofessionals. Middels de Memory Lane staat de cliënt direct in contact met zijn/haar directe veilige omgeving en kan de omgeving ondersteuning en structuur bieden op afstand.


Eric Kindt richtte in 2011 Home Instead Thuisservice op. Dit is een franchiseorganisatie die thuisservicediensten levert aan senioren. Kindt wil een vorm van thuiszorg bieden waarbij senioren zoveel mogelijk zelf keuzes maken. Ook is hij algemeen directeur van Woonzorgnet, wat beschermd wonen en begeleiding levert aan mensen met een blijvende GGZ problematiek. Van oorsprong belastingadviseur, volgde Kindt het MBA Executive Management Programma op Nyenrode. Daarnaast volgde hij cursussen op financieel, hrm, organisatorisch, bedrijfseconomisch en bestuurlijk vlak.
Hoofdmediapartner
Mediapartners