Seminar
8 april | 11:30 - 12:00
Theater 1: Connected & Digital Health

Hoe kunnen VV&T-instellingen en ziekenhuizen samenwerken aan verkorting ligduur en optimale digitale gegevensuitwisseling (eOverdracht)?

Voor slechts 1 op de 8 ziekenhuispatiënten die vervolgzorg nodig hebben is na de ontslagdatum meteen plek beschikbaar bij een VV&T-instelling. Mede door gebrekkige gegevensuitwisseling verloopt het zoeken van passende vervolgzorg vaak stroef en tijdrovend. Momenteel testen we binnen de InZicht eOverdracht proeftuinen een nieuwe, digitale oplossing om het werkproces rondom capaciteitsinzage en overdracht van de patiënt optimaal te ondersteunen. ZorgDomein maakt daarbij gebruik van gestructureerde informatie uitwisseling op basis van Zorginformatie bouwstenen, in lijn met de richtlijnen van VWS en V&VN. Bezoek deze seminar en zie hoe deze oplossing eruit ziet en wat de eerste praktijkervaringen zijn.
Connected & Digital Health
Spreker
Evelien de Wit
Evelien heeft zich verdiept in het transferproces en spreekt in haar rol als Business Developer tal van zorginstellingen over de wensen en behoeftes binnen het transferproces. Zij gelooft dat het creëren van een goede samenwerking in de regio én ondersteuning van digitale oplossingen de ligduur van patiënten verkort kan worden. Aan de hand van inzage in actuele capaciteit en digitale geïntegreerde gegevensoverdracht kan het uitwisselen van gegevens slimmer, sneller en veiliger plaatsvinden. En daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.
Exposant
ZorgDomein Nederland B.V.
Hoofdmediapartner
Mediapartners