Seminar
wo 13 maart | 11:00 - 11:45
Theater 3

PGO experience

Wat data is voor analisten lijkt de PGO te zijn voor beleidsmakers. In veel plannen wordt een PGO gepresenteerd als oplossing voor vele problemen! M&I/Partners wil u graag met beide benen op de grond houden.

We starten de PGO experience met een presentatie over:
* De laatste stand van zaken op het gebied van PGO's in Nederland: daarbij gaan we o.a. in op de aanbieders, techniek, functionaliteit en standaarden
* Wie is nu 'de' gebruiker van het PGO? En welke rol heeft de zorgverlener?
* De business: wat zijn mogelijk business modellen, hoe wordt geld verdiend en wie betaalt? Welke stimuleringsprogramma's zijn er en welke wetgeving komt eraan?

Na de introductie nemen we u mee tijdens een rondleiding over de beursvloer langs een aantal relevante partijen: EPD/ECD leveranciers, PGO leveranciers, data ontsluiters (XDS en dergelijke).

We eindigen in de PGO experience ruimte waar u nog meer PGO's kunt vinden en waar gelegenheid is om zelf PGO's met elkaar te vergelijken en in gesprek te gaan met leveranciers.

Aan het einde van de experience heeft u een deep dive gehad in de wereld van de PGO en bent u in staat om in uw organisatie een start te maken met uw visie op de een PGO. Of deze verder in te vullen. Schrijf u gauw in, er is een beperkt aantal plaatsen.
Connected & Digital health
Data driven healthcare
Bedrijfsvoering & IT
Spreker
Carlijn Gerritzen
Rutger Leer & Marco Zoetekouw, Senior adviseurs en Partner bij M&I/Partners
Carlijn Gerritzen volgt de ontwikkelingen op het gebied van PGO's al jaren op de voet. Reeds in 2015 introduceerde zij Blogboek, een PGO 'avant la lettre' bij een zorgorganisatie. Zij is initiatiefneemster van de PGO-vergelijker, om met name zorgverleners inzicht te geven in de grote verscheidenheid aan PGO's.

Naast haar werkzaamheden op het gebied van PGO's, heeft Carlijn de afgelopen jaren een aantal elektronische cliëntdossiers (ECD's) en patiëntportalen geïmplementeerd in de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg.

Voor Ruter ligt de toekomst van de zorg in het gezond en blij houden van mensen, in plaats van 'alleen' het beter maken van zieke mensen. Technologische ontwikkelingen zoals het PGO kunnen hiervoor goed worden ingezet en passen bij de huidige maatschappelijke uitdagingen in de zorg.

Rutger heeft zo'n 10 jaar ervaring in de zorg. Hij is betrokken bij een aantal pilots met PGO's, zowel in ziekenhuizen als in regio's. Daarbij is zijn focus op de gebruiker(s) van een PGO: zowel zorgverleners als patiënten. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met EPD implementaties en het inrichten en live brengen van patiëntportalen.

Marco Zoetekouw is partner bij M&I/Partners en daar mede verantwoordelijk voor de dienstverlening op de onderwerpen E-health en bedrijfsvoering (van IT) in de zorg. Tevens voert hij interim-managementopdrachten uit, waaronder een aantal jaar de functie van interim directeur bij een Regionale Samerwerkings Organisatie (voor zorgcommunicatie).

Marco is technische bedrijfskundige en heeft de postdoctorale opleiding IT-auditing gevolgd. Voordat hij bij M&I/Partners werkzaam werd, heeft hij als IT-auditor gewerkt bij twee van de big four accountantskantoren. Vervolgens is Marco als IT-manager verantwoordelijk geweest voor zowel beleid als uitvoering van IT bij een grote zorgorganisatie. Daarna is Marco ingestapt als directeur van een IT-services bedrijf, dat als één van de eerste ondernemingen sourcingsproducten voor de zorg leverde.
Hoofdmediapartner
Mediapartners