Patient Empowerment
logo-patients-included.jpgBij Patient Empowerment wordt de patiënt actief betrokken bij zijn of haar behandeltraject. Dit maakt een patiënt tot partner. Patiënten kunnen zelf al veel doen dankzij slimme zorgtoepassingen die veel voor hen kunnen meten. Maar patient empowerment gaat nog een stapje verder. Innovatieve zorgprofessionals luisteren niet alleen naar een patiënt en de uitkomsten van hun metingen, maar werken ook intensief samen met patiënten, cliënten en hun omgeving om een betere zorg te creëren voor iedereen. In deze sessies op Zorg & ICT worden de resultaten van patient empowerment zichtbaar. Daarnaast is Zorg & ICT officieel gecertificeerd met het 'Patients Included' keurmerk.

De patiënt aan het roer met beschikbare ehealth-hulpmiddelen

do 19 april | 15:00 - 15:45
Kwok Wai Mui, internist nefroloog bij het St. Jansdal, praat in deze sessie over het zelfmeten van zijn patiënten. Van thuismonitoring (bloeddruk, hartslag) tot voeding, natriumbeperking en de resultaten van een trial die hij vorig jaar heeft gedraaid. De resultaten zijn verbluffend. Al zijn patiënten laten een lagere bloeddruk zien, gewichten dalen en bloeddrukken ook.
Lees verder >>
 
Kwok Wai Mui, internist nefroloog, St. Jansdal

Stichting IKONE: Sessie over eigen regie

di 18 april | 12:00 - 12:45
Mariëlle neemt je mee in haar patiënt reis. Hierin zullen een aantal vraagstukken aan bod komen. Wat betekent het om patiënt te zijn? Wat houdt "eigen regie" nu werkelijk in? Wat is het belang van patiënt participatie? Wat betekenen de huidige en toekomstige veranderingen in de zorg voor zowel de patiënt als de zorgverlener en de innovator? Kortom: een seminar over de patiënt als mens en als gelijkwaardige partner.
Lees verder >>
 
Marielle Blankestijn, Oprichter Wheels of Change

Stichting IKONE: Patiënten portalen

do 19 april | 12:00 - 12:45
Elisabeth van Schaik is al haar leven hele leven nierpatiënt. Met drie transplantaties en buitengewoon veel zorgervaring kent zij als geen ander de zwaktes en kracht van digitalisering. Als patiënt expertise teamlid van IKONE geeft Elisabeth een presentatie over digitale zorgportalen. Steeds meer patiënten krijgen toegang tot 1 of meerdere zorgportalen waarbinnen zij informatie vinden over hun gezondheid. Tijdens deze presentatie zullen een aantal vraagstukken aan bod komen. Welke invloed hebben deze portalen op het leven en het zorgtraject van de patiënt? Wat is er nodig om het gebruik van zorgportalen te stimuleren? Welke rol speelt informatieoverdracht? Hoe geven wij we een invulling die aansluit bij de behoeften van de eindgebruiker, de patiënt?
Lees verder >>
 
Elisabeth van Schaik, patiëntexpert Stichting IKONE

Meer sessies over Patient Empowerment

Hoofdmediapartner
Mediapartners