Nieuws
09 december 2020

Nexus behaalt data-uitwisselingslabel Medmij

Epd-leverancier Nexus uit Nieuwegein ontvangt de Medmij-certificering als dienstverlener zorgaanbieder (DVZA). Dit label draagt bij aan de uitwisseling van gegevens tussen zorginstellingen en de persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo) van de patiënt.

Een pgo biedt de patiënt een gebundeld totaaloverzicht vanuit meerdere zorgaanbieders. De patiënt kan zélf de pgo kiezen en heeft invloed op het selecteren van bepaalde functionaliteit. De omgeving staat nog in de kinderschoenen.

Dienstverlener zorgaanbieders (DVZA’s) bedienen zorgaanbieders als klant en maken de gegevensuitwisseling tussen de zorgaanbieder en de pgo van een patiënt mogelijk. MedMij heeft binnen het afsprakenstel spelregels opgesteld over de taal & techniek van deze data-uitwisseling. Pgo’s en systeemleveranciers kunnen hier een certificering voor halen: de DVZA-kwalificatie. Hiervoor doorlopen zij een toetredingsproces dat wordt uitgevoerd door Nictiz.

Nexus uit Nieuwegein behaalt nu de Medmij-certificering als dienstverlener zorgaanbieder. De epd-leverancier levert de DVZA als clouddienst, wat de data-uitwisseling voor zorginstellingen eenvoudiger moet maken.

Eric van Kooten, directie Nexus: ‘In onze ambitie om digitale zorg te faciliteren speelt de patiënt een centrale rol. Het Medmij-label biedt een nieuwe toepassing. Mensen konden al hun medische gegevens in het patiëntportaal inzien; nu kunnen ze via onze DVZA ook hun medische gegevens overnemen naar hun eigen pgo.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners