Nieuws
23 november 2020

Kivi zoekt onbaatzuchtige it’ers voor coronatest-app

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) roept it-bedrijven op om mee te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe coronatester-app voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit plan bevindt zich in een voorstadium. VWS heeft aan Kivi gevraagd een oproep te doen onder haar leden en andere belangstellenden. De branchevereniging voor ingenieurs hoopt dat geïnteresseerde it'ers uit maatschappelijke betrokkenheid zich kosteloos beschikbaar willen stellen.

‘Het ministerie van VWS heeft plannen om een nieuwe coronatest-app te ontwikkelen. Dat kan helpen als er over een paar maanden heel veel coronatests worden afgenomen. Het plan is om deze app net als de CoronaMelder-app op een open en transparante manier vanuit het ministerie van VWS te laten ontwikkelen’, aldus Kivi in een post.

VWS zoekt naar goed op elkaar ingespeelde bedrijfsteams die willen meehelpen om snel de coronatester-app mogelijk te maken. De app heeft als doel om een eenvoudige en snelle toegang tot de soorten testen (sneltest, ademtest) te verzorgen, afspraken te maken en de uitslagen beschikbaar te maken. Ook moet de app ondersteuning bieden bij thuistesten. Daarnaast wordt nagedacht of een vorm van bewijs van (negatief) testresultaat is toe te voegen. Gebruikers krijgen dan een certificaat op hun telefoon om de uitslag aan te tonen.

Volgens Kivi kunnen zo de wachttijden voor testen en uitslagen flink worden teruggebracht. Als dat lukt, kunnen de coronamaatregelen worden versoepeld voor de onderdelen van de maatschappij die nu stilliggen. ‘Om een snelle start mogelijk te maken en langdurige aanbestedingsprocedures te vermijden zou het mooi zijn als bedrijven deze ontwikkeling willen ondersteunen door teams of individuele medewerkers ongeveer twee maanden kosteloos beschikbaar te stellen’, aldus de brancheorganisatie voor ingenieurs.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners