Nieuws
12 oktober 2020

Ai slecht drempels bieb Rotterdam voor slechtzienden

Bibliotheek Rotterdam heeft de MyEye van OrCam Technologies toegevoegd aan haar assortiment voor blinden en slechtzienden. Met deze wearable worden gedrukte en digitale teksten voorgelezen met hulp van kunstmatige intelligentie (ai: artificiële intelligentie).

Theo Kemperman, directeur van de Bibliotheek Rotterdam, ontving afgelopen vrijdag de wearable uit handen van Michel Vloet van OrCam Technologies. De uitreiking van de MyEye aan de bibliotheek is onderdeel van het Europese Toegankelijkheidsproject van de it-leverancier. Het Communicatiemuseum in Berlijn was de eerste locatie die de wearable ontving. De volgende stap is om ook musea en supermarkten bij dit project te gaan betrekken. Betrokken partners in Rotterdam zijn de Bibliotheek Rotterdam, Koninklijke Visio en Rotterdam Partners.

De OrCam MyEye is ontworpen voor blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie of leesproblemen. Het is een draadloze, lichtgewichte wearable ter grootte van een vinger die je met een magneetje op een brilmontuur klikt. Het apparaat kan met behulp van ai gedrukte en digitale tekst realtime voorlezen. Kranten, boeken, computer- en smartphoneschermen, restaurantmenu's, en dergelijke worden direct toegankelijk. Daarnaast kan het product gezichten, consumentenproducten, kleuren en bankbiljetten herkennen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners