Nieuws
01 oktober 2020

Data in de zorg: van verwarring naar efficiëntie

Voor goede zorg is data-uitwisseling tussen zorgverleners cruciaal. Maar de praktijk is weerbarstig en zorginstanties zien door de bomen het bos niet meer. Om orde te scheppen, is een combinatie van visie op technologie én effectieve samenwerking onmisbaar.

Dit schetst de regionale samenwerkingsorganisatie binnen de zorg Connect4Care uit Hoofddorp in het whitepaper ‘De zorg aan zet’. De organisatie overhandigde de studie, ontwikkeld met medewerking van consultancybureau EY, onlangs aan secretaris-generaal Erik Gerritsen van het ministerie van VWS. Computable spreekt erover met Connect4Care-directeur Fredrik Knoeff.

De zorg wil volgens hem versnellen, maar het overzicht ontbreekt. Zorgorganisaties worden als ze geen keuzes maken speelbal van (technologische) ontwikkelingen, systemen, programma’s, subsidieregels en grotere spelers. Er is dan ook behoefte aan betere keuze-informatie. ‘Als we daar niet wat aan doen, komen de Juiste Zorg op de Juiste Plek en versnelling van data-uitwisseling onvoldoende van de grond. De patiënt betaalt daarvoor de prijs’, aldus Knoeff.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners