Nieuws
20 juli 2020

Slechts één gemeente aangemeld op nieuw PGB-systeem

Tot nu toe is slechts één gemeente, de gemeente Westland, aangesloten op het PGB 2.0-systeem. Reden hiervoor is dat een aantal voor gemeenten cruciale functionaliteiten nog niet gerealiseerd is. Daarnaast moet de aansluiting op het Gemeentelijk Gegevens Knooppunt nog worden gerealiseerd. Hierdoor is de planning voor de landelijke uitrol aangepast. Gemeenten worden in het derde kwartaal van 2021 aangesloten op het nieuwe systeem.

Dit meldt minister van VWS Hugo de Jonge in een Kamerbrief. Vorig jaar werd al bekend dat het nog 45,6 miljoen euro extra zou kosten voordat het nieuwe systeem voor de administratie van persoonsgebonden budgetten (pgb's) volledig is ingevoerd. Onbekend is of de vertraging nu extra kosten met zich meebrengt.

Het is de bedoeling dat het nieuwe systeem aanvragen, controles en betalingen van persoonsgebonden budgetten vergemakkelijkt. Het bestaat uit twee onderdelen die beide nog niet gereed zijn voor landelijke uitrol. Stichting Ictu is aangesteld om het PGB 2.0-systeem af te bouwen. De hosting ervan is neergelegd bij Shared Service Centrum ICT (SSC ICT). Het Bureau ICT-Toetsing (BIT) waarschuwde in het najaar van 2018 voor het risico dat de bouw van het nieuwe PGB-systeem met zich meebrengt.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners