Nieuws
15 juli 2020

Coronadata tijdelijk onbereikbaar door storing

Gegevens over de beroepsgroep van mensen die vorige week zijn getest op het coronavirus, waren tijdelijk onbereikbaar. Deze data worden opgeslagen in CoronIT, een database met informatie van positief geteste patiënten. Door een technische fout kon er geen rapportage gedraaid worden over de deze specifieke data. Het rapport is daardoor twee dagen te laat opgeleverd.

CoronIT is een database om data over positief geteste coronapatiënten op te slaan. Deze is in opdracht van GGD Ghor ontwikkeld. In deze database staan testresultaten van 370.000 mensen opgeslagen. Het genoemde aantal neemt steeds toe, waardoor de database ‘gigantisch groot’ is.

Een technisch probleem zorgde ervoor dat informatie over de beroepsgroep niet gerapporteerd kon worden. Het betreft 73.000 testen die tussen afgelopen maandag en zondag zijn uitgevoerd. Andere informatie, zoals de leeftijd of het aantal positief geteste coronapatiënten, is wel bekend.

Het Algemeen Dagblad (AD) schreef dat de betreffende data kwijt zouden zijn geraakt en dat dit impact heeft op het bron- en contactonderzoek van de RIVM. GGD Ghor benadrukt in een reactie aan Computable dat de integriteit van de database nooit in het geding is geweest. 'Het was tijdelijk niet mogelijk om een rapportage over een specifiek veld, namelijk de beroepgroep, te draaien. Er zijn geen data kwijtgeraakt, de inhoud van de velden was namelijk nog wel in de individuele dossiers beschikbaar. Door het technische probleem is de rapportage over dit onderwerp twee dagen later opgeleverd. Dit rapport over de doelgroep heeft niks te maken met het bron- en contactonderzoek.'

Dit artikel is aangepast op 15  juli, 15:21 uur.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners