Nieuws
12 juni 2020

Aafje kiest voor web-based werkplekken

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Rotterdam, 11 juni 2020 - Rotterdamse zorgstichting Aafje kiest vandaag voor Google Cloud. Met behulp van Google Cloud Premier Partner g-company krijgen alle 6500 medewerkers de komende tijd een 'web-based werkplek'.
Kwaliteit van de zorg- en dienstverlening staat hoog in het vaandel bij Aafje. De lat wordt hoog gelegd ten behoeve van hun klanten, maar ook van hun werknemers en vrijwilligers. En dat doen ze goed: in 2019 werd Aafje verkozen tot beste werkgever. Om deze positie te kunnen behouden, is blijven innoveren een belangrijk speerpunt van Aafje.

Daarom zet Aafje nu een grote stap in het innovatieproces, door het aanbieden van de zogenaamde web-based werkplek. Om dit te kunnen faciliteren is de keuze gevallen op de technologie van Google Cloud. Samen met Google Cloud Premier partner g-company neemt Aafje de komende maanden afscheid van lokale software, en wordt hun ICT-omgeving makkelijker beheersbaar en beter beveiligd. Bovendien kunnen medewerkers straks overal, altijd en apparaatonafhankelijk hun werk uitvoeren.

De eerste stap in het proces zal de overstap naar mail & agenda zijn, vervolgens wordt de fileserver gemigreerd naar Google Drive en parallel zal de rest van de architectuur worden overgezet naar Google Cloud Platform. Bovendien worden nu al Chromebooks in gebruik genomen.

Peter Ploegsma, lid Raad van Bestuur van Aafje: “Onze keuze voor Google is vooral gebaseerd op de eenvoudigere en meer eenduidige werkwijze. Onze medewerkers hebben kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden, bijvoorbeeld eenmalig inloggen, online samenwerken in documenten, sneller en eenvoudiger zoeken - vooral met betrekking tot intranet - en eenvoudiger thuiswerken. Google sluit hier goed op aan. Wij hebben alle vertrouwen in de samenwerking met g-company om deze grote verandering succesvol in te voeren.”

David Saris, oprichter en managing partner g-company: “Wij zijn supertrots op het feit dat Aafje voor g-company heeft gekozen en dat we zo’n mooie zorginstelling verder in hun kracht mogen gaan zetten met behulp van cloud-technologie.”
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners