Nieuws
12 maart 2020

VZVZ verlengt beheercontract LSP met DXC Technology

VZVZ, de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie, die verantwoordelijk is voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP), heeft het it-beheercontract met DXC Technology verlengd. DXC (en eerst voorganger CSC) treedt sinds 2005 op als it-regiepartner voor deze nationale zorginfrastructuur. De automatiseerder werkt in het nieuwe meerjarencontract samen met Visma Connect, specialist in keteninformatisering.

Het Landelijk Schakelpunt verwerkt jaarlijks ruim zeshonderd miljoen berichten. Deze worden verstuurd tussen de huisartsen en apotheken van de veertien miljoen Nederlandse burgers die inmiddels toestemming hebben gegeven voor uitwisseling van gegevens. Voor dit grote aantal deelnemers regelt het Landelijk Schakelpunt de betrouwbare en veilige uitwisseling van medische gegevens.

CSC won in 2005 samen met de Amerikaanse databasesoftwareleverancier Intersystems de Europese aanbesteding onder verantwoordelijkheid van Nictiz, destijds beheerder van het LSP. Na het sneven van het landelijk elektronisch patiëntendossier (epd) is er een doorstart gekomen met een regionaal karakter.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners