Nieuws
10 maart 2020

Werkgevers willen overheidssteun bij coronaproblemen

VNO-NCW en MKB-Nederland vragen om extra overheidssteun voor Nederlandse bedrijven die in de problemen komen door het nieuwe coronavirus. Alleen de mogelijkheid van werktijdverkorting is niet genoeg, vinden zij.

Beide ondernemersorganisaties voeren hierover momenteel al overleg met de overheid. Ze wijzen erop dat diverse ondernemers thans al met minder inkomsten kampen, terwijl hun uitgaven gewoon doorlopen. Gepleit wordt voor een speciale regeling waarbij het Rijk garanties verstrekt aan financiers. Met zo'n ingreep blijft de kredietverlening op gang, aldus de ondernemersorganisaties.

Ze stellen verder dat werkgevers in Noord-Brabant waar mogelijk gehoor moeten geven aan de oproep om personeel thuis te laten werken, om de verspreiding van het coronavirus aft te remmen. Daarbij is het volgens hen wel belangrijk dat zaken als de productie, distributie, voedselvoorziening en telecom niet in het gedrang komen. Ook leent niet al het werk zich voor thuiswerk.

Het kabinet voelde afgelopen maandag nog niets voor drastische maatregelen om de effecten van het coronavirus op de economie op te vangen. Overigens wordt ook ict-sector in meer of mindere mate getroffen. De koersval op de beurzen sleepte gisteren ook een aantal beursgenoteerde ict-bedrijven mee. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners