Nieuws
06 maart 2020

Utrecht krijgt investeringsfonds voor digital health

Utrecht krijgt een investeringsfonds voor start-ups in digital health, medische apparaten, dierengezondheid en life sciences. Het Utrecht Health Seed Fund (UHSF) gaat de komende jaren 5,4 miljoen euro investeren.

De doelgroep bestaat uit veelbelovende starters die in een vroege fase van ontwikkeling zijn. Het fonds beoogt deze bedrijven te helpen versnellen naar een scale-up, in een fase waarin het lastig is om een financiering te krijgen. Belangrijk is dat de technologie schaalbaar is. 

Het UHSF gaat op 24 maart aanstaande van start. Het nieuwe fonds is een initiatief van Utrecht Holdings en de Economic Board Utrecht (EBU). Ook het European Regional Development Fund (ERDF), het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht ondersteunen het initiatief. Het fonds heeft een breed werkterrein, maar investeert niet in zorgaanbieders of consulting bedrijven.

Een team van Utrecht Holdings beheert het fonds. Deze organisatie investeert sinds 1998 in spin-offs van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners