Nieuws
11 december 2019

KPN investeert weer in alarmeringssysteem Sensara

Sensara, een Rotterdamse ontwikkelaar van een alarmeringssysteem voor de ouderenzorg, haalt tijdens zijn tweede investeringsronde 4,4 miljoen euro op bij zijn bestaande investeerders. Het gaat om de Rotterdamse investeringsmaatschappij Van Herk Ventures en KPN’s investeringstaks KPN Ventures. Het kapitaal wordt ingezet om de groei in de Verenigde Staten te versnellen.

Sensara is in 2013 opgericht als spin-off van TNO, gericht op het ondersteunen van ouderen met slimme sensortechnologie. In 2017 haalde het tijdens zijn eerste investeringsronde 3,8 miljoen euro op bij zijn eigen management, Van Herk Ventures en KPN Ventures. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen een forse groei in de Nederlandse markt gerealiseerd. Dat deed het in samenwerking met KPN.

Dit jaar heeft het Rotterdamse bedrijf ook een start stap gezet naar de Amerikaanse markt. Om die groei naar de VS te versnellen, heeft het een tweede investeringsronde gehouden. Met de 4,4 miljoen euro gaat Sensara extra personeel aantrekken, het partnernetwerk uitbreiden en marketing- en sales-activiteiten stimuleren. Daarnaast worden de bestaande Sensara-producten in een cloud-oplossing samengevoegd, wat het opschalen moet verbeteren en versnellen.

KPN Ventures is een externe investeringstaks van KPN en gevestigd in Rotterdam. Het voorziet Europese techbedrijven, met een focus op internet of things, digitale zorg en cybersecurity, van directe en indirecte (fund-in-fund-)investeringen. De investeerder wil samenwerken en bedrijven ondersteunen in hun groei.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners