Nieuws
13 december 2019

Ipractice biedt psychotherapie via online-chat

De Amsterdamse ggz-instelling IPractice biedt sinds kort een ‘blended care’-behandelvorm, waarbij therapie via online-chat een belangrijk element is, naast het face-to-face- en telefonische contact. De resultaten zijn volgens de organisatie veelbelovend; de behandelcapaciteit is met veertig procent vergroot en de administratielast van de gz-psychologen met de helft verminderd.

Cliënten kunnen volgens de instelling direct worden geholpen, de eerste algemene intake en diagnostiek gebeuren online bij Ipractice. Aansluitend is er een face-to-face-afspraak om in thema’s te verdiepen.

De tweewekelijkse afspraken met de gz-psycholoog op de praktijk (of op afstand via video), worden aangevuld met dagelijks online-chatcontact op een moment dat het de cliënt uitkomt. Het online-deel van de behandeling wordt gedaan door startende psychologen, waardoor schaarse tijd van gz-psychologen wordt vrijgespeeld. Bovendien blijkt  dat cliënten makkelijker delen in de online-spreekkamer, waardoor de psycholoog beter geïnformeerd is in het dagelijks leven van de patiënt.

Nine Gramberg, gz-psycholoog bij Ipractice, geeft aan dat cliënten meer betrokken zijn bij hun behandeling door het dagelijkse chatcontact. ‘Normaliter duurt een behandeltraject twaalf sessies, nu acht of negen. Het dossier wordt automatisch gevuld, het scheelt ons als behandelaar zeeën van tijd en we merken dat cliënten er goed op reageren.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners