Nieuws
16 december 2019

App voor ‘regelarme zorg’ in de maak

Een gebruikerspanel met daarin behandelaren van ggz-instelling Arkin uit Amsterdam werkt samen met PinkRoccade Healthcare aan de ontwikkeling van een nieuwe mobiele werkplek bij de instelling. De intentie is om de werkplek in februari 2020 op te leveren.

Dick Veluwenkamp, lid van het raad van bestuur van Arkin, geeft aan dat er eerst een experiment plaatsvond waarbij Arkin een nieuwe ‘regelarme’ werkwijze heeft gerealiseerd bij honderdtwintig behandelaren.

Michiel Walsteijn, directeur PinkRoccade GGZ, licht een en ander toe. ‘Het experiment binnen Arkin vond plaats met een dossierformulier waarbij een verkorte registratie voor de behandelaren werd gerealiseerd. Dit zorgde nog voor veel handwerk bij de zorgadministratie, bijvoorbeeld op het vlak van productieregistratie en facturatie.’ Sinds enkele maanden is PinkRoccade aangesloten, en wordt er gewerkt aan een mobiele toepassing waarbij de behandelaar via de smartphone alle gegevens vindt die nodig zijn voor de behandeling. Zo heeft de behandelaar toegang tot het patiëntendossier en het beloop van een cliënt.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners