Nieuws
03 december 2019

Hartspecialisten krijgen 5 miljoen voor zorgtech

Zes onderzoekteams ontvangen in totaal ruim vijf miljoen euro voor onderzoek naar de inzet van nieuwe technologie tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening. De innovaties moeten ziekten eerder opsporen en sneller of beter behandelen. De gebruikte technologie vermindert bovendien de inzet van zorgverleners, zodat de zorg voor hart- en vaatpatiënten ook in de toekomst betaalbaar blijft.

In totaal investeert de Hartstichting bijna 2,5 miljoen euro in de innovaties. Overheidsorganisaties ZonMw en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) steken gezamenlijk eenzelfde bedrag in de projecten. Elk project krijgt 800.000 euro. Bovendien draagt in elk project minimaal een kennisinstelling, zorginstelling en bedrijf elk nog eens 80.000 euro bij.

De onderzoeksgroepen presenteerden hun onderzoeksopzet eind november bij het congres ‘Technologie voor duurzame zorg’ in Utrecht. Met de nieuwe financiering wordt onder meer een slimme camera ontwikkeld, die acute hartziekten ziet aankomen en zorgverleners alarmeert. Ook wordt een game gemaakt, voor het bevorderen van het herstel na een beroerte.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners