Nieuws
06 december 2019

Zinzia Zorggroep kiest glasvezel van Eurofiber

Eurofiber voorziet vier zorglocaties en een datacenter van Zinzia Zorggroep van een glasvezelverbinding. Hiermee kan de Wageningse zorgverlener beter gebruikmaken van software-as-a-service, specifieke zorgtechnologie en slimme domotica. Die vereisen namelijk hoge snelheid, beschikbaarheid en beveiliging.

Zinzia heeft een uitgesproken cloudstrategie en migreert daarom de komende jaren de ict-omgeving zo veel mogelijk naar de cloud. Om dit te faciliteren zullen de bandbreedtes gedurende de overeenkomst worden verlegd van Elan (Emulated Local Area Network) naar internet.

Downtime is geen optie in de gedigitaliseerde zorg. Zorgverleners moeten 24 uur per dag beschikken over alle mogelijke gegevens. Dit varieert van elektronische patiëntendossiers tot remote uitgelezen meetapparatuur bij bewoners en cliënten. Als dergelijke data niet altijd en in realtime beschikbaar is, komt de dienstverlening in gevaar. Om downtime te voorkomen, legt de Eurofiber alles redundant aan. Mocht ooit een van de glasvezelkabels beschadigen door graafwerk van derden, dan neemt de andere kabel de verbinding over. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners