Nieuws
24 oktober 2019

Webinar AVG en de Zorg, 18 maanden later

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het is inmiddels 18 maanden geleden dat de AVG is ingevoerd. En hoewel het bewustzijn bij zorginstellingen groeit dat de AVG geen eenmalig af te vinken checklijstje is, worden zij steeds vaker geconfronteerd met verzoeken die de privacy van cliënten aangaan. Ook is de Autoriteit Persoonsgegevens begonnen met het beboeten van datalekken en zijn de eerste schadevergoedingen wegens privacyschending uitgekeerd.
De hoogste tijd om de balans op te maken, te kijken waar de zorg op dit moment staat ten opzicht van de AVG en ons af te vragen:

Wat is er gebeurd?
Wat staat ons nog te wachten?
En wat kunnen zorginstellingen nu nog doen om nog beter te voldoen aan de AVG?

Tijdens dit webinar gaan we nader in op de recentelijke ontwikkelingen omtrent privacy en compliance binnen de zorg. Daarnaast laten wij je zien hoe organisaties hun privacy en informatiebeveiliging kunnen borgen met behulp van tooling, en dan met name het Compliance Management Framework (CMF). Daarbij komt de wijze waarop het framework inzicht biedt in het huidige volwassenheidsniveau van de organisatie uitvoerig aan bod en wordt inzichtelijk waar je als zorgorganisatie mee aan de slag moet om het beoogde doel te behalen.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners