Nieuws
10 oktober 2019

Welkom in de wereld van de Medmij-labels

Asterisque is de eerste ict-leverancier die als zogeheten Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) het Medmij-label mag voeren. Daarmee mag het bedrijf uit Heerlen deelnemen aan het nationale Medmij-programma. Naast net DVZA-label is er ook een Medmij-certificaat voor ontwikkelaars van software voor persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo). Om het helemaal complex te maken: ook zorgaanbieders kunnen het DVZA-label halen en ict-bedrijven zonder label mogen gewoon Medmij-diensten verlenen. Het label heeft alleen betrekking op veilige data-uitwisseling.

Medio 2020 kunnen burgers beschikken over een elektronisch afschrift van hun eigen medische gegevens. Dat kan binnen een zogeheten persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo). Zo'n pgo bestaat uit een app op een smartphone, tablet, desktop of laptop. Een gebruiker kan dus een pgo-app downloaden en met deze software zijn of haar persoonlijke gezondheidsomgeving (zorgdossier) inrichten. Naast de data van de zorgverlener kan iemand er ook eigen gegevens aan toevoegen, zoals thuismetingen en gegevens van gezondheidsapps. En die ook delen met de behandelaar.

Aan de kant van de zorgaanbieders moeten hun softwareleveranciers de informatiesystemen geschikt maken voor de gegevensuitwisseling met patiënten. Het uitwisselen van medische informatie tussen zorgverleners onderling gaat al enige tijd via het Landelijk Schakelpunt (LSP), geëxploiteerd door de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Het LSP draait op de software van Intersystems.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners