Nieuws
01 augustus 2019

St Jansdal Ziekenhuis kiest erp van Afas

Het St Jansdal neemt een enterprise resource planning (erp)-systeem van Afas in gebruik. Dit zet het ziekenhuis in ter ondersteuning van de personele, financiële, logistieke en inkoopprocessen. De implementatie wordt naar verwachting in januari 2020 afgerond.

Het St Jansdal Ziekenhuis beschikt over vestigingen in Harderwijk, Lelystad en Dronten. Momenteel beschikt het over zeven softwarepakketten om de bedrijfsvoeringsprocessen van diverse afdelingen te ondersteunen. Het gaat om de afdelingen personeelszaken, financiën & control, inkoop en logistiek. Om welke pakketten het gaat wil het ziekenhuis niet zeggen.

Het ziekenhuis kiest nu voor een erp-systeem van Afas en brengt hiermee alle processen in één systeem samen. Hiermee wil de organisatie handmatige werkzaamheden verminderen, een kostenbesparing realiseren en de integratie tussen systemen en processen verbeteren.

‘Wij willen graag meer eenheid in de systemen en eenvoud voor onze huidige en toekomstige medewerkers’, vertelt Robbert Dijkhuizen, manager informatie en automatisering bij St Jansdal. ‘Het invoeren van personele gegevens, uitwisselen van documenten (zoals arbeidscontracten, loonstroken en facturen), maar ook het inkopen van goederen gaat allemaal via hetzelfde systeem.’ Bovendien kan het ziekenhuis het erp-systeem koppelen met de elektronische patiëntendossiers van Epic. Hiermee verwacht Dijkhuizen relevante stuurinformatie te kunnen ontvangen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners