Nieuws
12 augustus 2019

Babylon Health krijgt half miljard extra kapitaal

De Britse e-health-startup Babylon Health heeft bij zijn laatste kapitaalsronde 550 miljoen dollar opgehaald. Het geld komt van fondsen uit Duitsland en Saoedi-Arabië, een Amerikaanse verzekeraar en bestaande aandeelhouders.

Babylon Health levert een platform waarmee patiënten kunnen communiceren met gezondheidsspecialisten via chat en video. Het bedrijf werd in 2013 opgericht in het Verenigd Koninkrijk.

Het systeem biedt ook ai-mogelijkheden die kunnen assisteren bij het stellen van diagnoses. Die ai-bot, vooral bedoeld voor triage (het indelen van patiënten naargelang de ernst van hun aandoeningen), is al het voorwerp geweest van een onderzoek van de Britse Care Quality Commission, vanwege zijn ontoereikende accuraatheid.

Naast de Britse National Health Service, heeft Babylon Health een overeenkomst met het Chinese WeChat en beschikt het over een dochterbedrijf in Rwanda. Babylon Health verstrekt, naar eigen zeggen, elke dag zo’n vierduizend medische adviezen.

Het bedrijf haalde eerder al bijna zeventig miljoen pond aan investeringen binnen, onder meer bij de oprichters van Deepmind, de Britse ai-startup die in 2014 voor een half miljard dollar aan Google werd verkocht.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners