Nieuws
19 juli 2019

Zorgstartup Dearhealth scoort 6 miljoen euro

De Nederlands-Amerikaanse startup Dearhealth haalt bij zijn eerste financieringsronde zes miljoen euro op. Het bedrijf ontwikkelt op basis van kunstmatige intelligentie een gepersonaliseerd zorgplan voor chronisch zieken. De startup uit Los Angeles gebruikt het geld om zijn oplossing bij ziekenhuizen te testen en om een Europees hoofdkantoor in Amsterdam te openen. Het kapitaal is afkomstig van Philips Health Technology Ventures, Vesalius Biocapital III (Luxemburg) en Health Innovations.

Het Dearhealth-platform maakt met behulp van kunstmatige intelligentie een zorgplan op maat voor patiënten met een chronische ziekte. Hiermee kunnen huisarts, specialisten, verpleging en andere betrokkenen gezamenlijk de beste zorg bieden voor de patiënt. De startup heeft voor zijn platform vier doelen: het verbeteren van de patiëntervaring, het realiseren van meetbare gezondheidsresultaten, het creëren van groter welzijn voor zorgverleners en tot slot kostenbeheersing.

De serie A-investering maakt het mogelijk om de aanpak en het platform bij meerdere zorginstellingen in de Verenigde Staten en in Europa te valideren. Dearhealth claimt zijn oplossing dit jaar bij zeven Europese ziekenhuizen in te zetten. Vier daarvan zouden in Nederland zijn.

Lara Koole (Philips), Marc Lohrmann (Vesalius Biocapital III) en Dick Sietses (Health Innovations) treden toe tot de raad van bestuur van Dearhealth.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners