Nieuws
21 mei 2019

Helft Amerikaanse techies is geestesziek

Bij iets meer dan de helft van de Amerikaanse techies is een geestesziekte vastgesteld. Liefst 51 procent heeft ooit een medisch onderzoek ondergaan waarbij dit naar voren komt. Dat is ruim twee keer het gemiddelde in de VS, waar een kleine twintig procent van de volwassen onder een mentale stoornis lijdt.

Dit blijkt uit een onderzoek van de non-profitorganisatie OSMI (Open Sourcing Mental Illness).

Stemmingsstoornissen zoals depressies en bipolaire stoornissen komen bij werkers in de tech-industrie het meest voor. Van de groep met een geestesziekte, heeft 73 procent daar last van. Een andere veelvoorkomende diagnose (61 procent) is een angststoornis. Dat kan bijvoorbeeld een fobie zijn. Ook ADHD (negentien procent), post-traumatische stress (twaalf procent) en een obsessief compulsieve stoornis (acht procent) zijn wijd verbreid.

Dr. Jennifer Akullian, directeur/oprichter van het Growth Coaching Institute (GCI), presenteerde genoemde studie tijdens de conferentie Kubecon/CloudNativeCon in Barcelona. Ongeveer 1.550 mensen deden aan het onderzoek mee. In het algemeen is het slecht gesteld met de geestelijke gezondheid in de tech. Maar een mentaal probleem hoeft niet per se iemands functioneren op het werk te beïnvloeden. 21 procent zegt altijd gewoon door te kunnen blijven werken, terwijl dit bij zeventien procent zelden het geval is. 47 procent zegt soms minder te kunnen presteren. Vijftien procent ziet vaak negatieve gevolgen op het werk.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners