Nieuws
17 mei 2019

Manifest pleit voor betere data-uitwisseling in zorg

Epd-leveranciers moeten de medische gegevens van hun patiënten ook voor zorgverleners die ict-systemen van concurrenten gebruiken, beschikbaar maken. Hierdoor kunnen zorgverleners onderling medische data - met toestemming van de patiënt - makkelijker en veiliger delen. Dit draagt bij aan een verdere digitalisering in de Nederlandse gezondheidszorg. Daarvoor pleiten de ondertekenaars van het manifest ‘Samen Vooruit’.

De aanleiding voor het manifest is dat leveranciers van elektronische patiëntdossiers (epd’s) onderling kunnen en willen delen. Dat is nodig omdat diverse zorginstellingen geen totaalbeeld van hun patiënt of cliënt hebben omdat zij geen toegang krijgen tot de data van andere zorgaanbieders die in ict-systemen van concurrerende leveranciers zijn opgeslagen.

Bovendien kan die betere data-uitwisseling door een koppeling tussen de ict-leveranciers van economisch belang voor zijn Nederland, menen de initiatiefnemers van het manifest. 'Ons zorgstelsel staat internationaal hoog aangeschreven, maar op het gebied van digitale transformatie lopen we niet meer voorop. En dit terwijl het juist van economisch belang is dat onze zorgoplossingen ook in het buitenland worden verkocht en gebruikt.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners