Nieuws
02 mei 2019

Brandwondencentra delen data via Philips VitalHealth

Brandwondenzorg Nederland en Philips VitalHealth delen onder de naam Born (Burn Centers Outcome Registry) data over behandelingen en patiënten. Die uitwisseling van data van brandwondencentra, behandelingen en patiënten moet de zorg en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren.

In een gezamenlijk persbericht schrijven de betrokkenen dat gegevens verzameld en gedeeld gaan worden via Philips VitalHealth QuestManager. Die software is ontwikkeld voor het digitaal verwerken en automatisch analyseren van uitkomstenmetingen van behandelingen. Zorgverleners moeten daardoor beter in kaart krijgen welke behandelingen het beste aanslaan en de zorg naar patiënten verbeteren.

In de komende jaren wordt een database van uitkomsten opgebouwd die inzicht biedt in de kwaliteit van leven van de patiënt na het brandwondenongeval of een specifieke aandoening. Door de uitkomst van die vragenlijsten te combineren met klinische gegevens over het ongeval en de behandeling wordt geanalyseerd welke behandelingen leiden tot de hoogste kwaliteit van leven voor de patiënt.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners