Nieuws
07 mei 2019

Minister openbaart deel broncode pgb medio 2019

Hugo de Jonge, minister van VWS, maakt halverwege dit jaar de broncode van de kern van het PGB2.0-systeem openbaar. De minister stelt dat hij niet de bevoegdheid heeft álle broncode publiek te maken, omdat niet alle auteursrechten van de applicaties bij VWS (komen te) liggen, maar bij DSW.

De Jonge deelt dit mee in een Kamerbrief.

‘De delen van de broncode die ik openbaar kan maken, maak ik publiek nadat een aantal aanbevelingen is opgevolgd en diverse toetsen zijn afgerond. Mijn verwachting is dat de broncode in de tweede helft van dit jaar openbaar gemaakt kan worden.

De minister benadrukt dat de broncode wordt geopenbaard ‘met alle rechten voorbehouden’. Dit houdt in dat de broncode niet beschikbaar komt voor hergebruik door derden en niet als opensource aangeboden wordt. 

‘Er gelden hiervoor wettelijke belemmeringen voor de overheid. Bovendien is de kern van het PGB2.0-systeem volledig toegesneden op de uitvoering van de PGB en acht ik daarom de herbruikbaarheid van deze broncode voor it-systemen in een andere context laag’, verduidelijkt hij.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners