Nieuws
28 februari 2019

Blockchainbedrijf Ledger Leopard koopt Tagologic

De Amsterdamse blockchainspecialist Ledger Leopard neemt Tagologic uit het Gelderse Waardenburg over. Ledger Leopard gaat de track & trace-blockchainoplossing van Tagologic inzetten voor controle van de verzending van geneesmiddelen. Bovendien breidt het zijn bedrijfsactiviteiten uit naar de logistieke sector. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Tagologic heeft een toepassing ontwikkeld om fysieke producten te voorzien van een digitale identiteit, een zogenoemde digital twin. Dat gebeurt op basis van blockchaintechnologie. Vervolgens krijgen producenten, consumenten en andere partijen in de distributieketen realtime inzicht in de locatie van een product in de distributieketen. Bovendien verifieert de oplossing of het product authentiek is.

Het bedrijf komt nu in handen van Ledger Leopard. Dat Amsterdamse bedrijf biedt een platform waarbij organisaties hun eigen blockchaintoepassing kunnen ontwikkelen. Het is bedoeld voor ontwikkelaars, het bedrijfsleven en de (rijks)overheid. Via de overname kan Ledger Leopard zijn activiteiten naar de logistieke sector uitbreiden. Bovendien kan het de oplossing toespitsen op de zorgsector, waar het bedrijf al actief is.

‘Voor de farmaceutische industrie, ziekenhuizen en andere partijen binnen de zorg is het letterlijk van levensbelang om te kunnen controleren of geneesmiddelen authentiek zijn en welke stappen deze na productie hebben doorlopen in de distributieketen’, vertelt Johan Mastenbroek, ceo van Ledger Leopard. ‘De toepassing van Tagologic in combinatie met blockchain biedt hiervoor een oplossing.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners