Nieuws
25 februari 2019

Deventer Ziekenhuis opnieuw ict-partner huisartsen

Het Deventer Ziekenhuis levert ook de komende vijf jaar het ict-netwerk aan de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO). Dit betekent dat het ziekenhuis blijft zorgen voor aansluiting van alle huisartsen op een regiobrede ict-infrastructuur. Het ziekenhuis levert het Relined-glasvezelnetwerk van Fujitsu, door henzelf ‘Sallandnet breedband’ genoemd.

Met de overeenkomst levert het hospitaal ook alle computers, kantoorsoftware, helpdesk, internetvoorzieningen en waar gewenst de telefonie voor de huisartsen. Dit laatste gebeurt via een it-telefoniesysteem, dat eenvoudig naar de huisartsenpraktijken kan worden doorgezet. ‘Huisartsen nemen alles van ons af en maken dus ook gebruik van de eigen it-helpdesk van het ziekenhuis. We hebben ook een accountmanager in dienst die specifiek is aangesteld om huisartsen met speciale ict-problemen te helpen’, aldus woordvoerder Erick van Zijl. 

Hij vervolgt: ‘Het betreft een contractverlening van een samenwerking tussen het ziekenhuis en de huisartsen die in 2000 is gestart. ‘We waren destijds het eerste ziekenhuis met een eigen ‘glasvezelregio’; het betreft nu de vierde contractverlening. Bij elke verlening voeren we updates uit en leveren we nieuwe apparatuur aan de huisartsen, zoals nieuwe pc’s.  Ook willen we in de toekomst tegemoet komen aan de wensen van huisartsen en de gewenste technologie verder ontwikkelen. Het gaat dan onder meer op beeldcommunicatie (beeldschermen in de wachtkamer) en gratis wifi voor wachtende huisartsenpatiënten.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures in de zorg
 
Hoofdmediapartner
Mediapartners